Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Guodos Azguridienės knyga „Maistas: ką mes darome su juo, o jis su mumis“

Sveiki produktai

Guodos Azguridienės knyga „Maistas: ką mes darome su juo, o jis su mumis“

Sveiki produktai
13.19
13.19

Knygoje
- kaip atpažinti maistą, kurį tikrai nori suvalgyti
- kaip valgyti skaniai ir išlaikyti figūrą
- kodėl tai retai pavyksta, nors niekas nekaltas
Ši knyga yra apie maistą, kaip mūsų gyvenimo dalį. Kaip juo džiaugiamės ar nekenčiame, nuo jo sergame ir sveikstame. Kaip mes maistą auginame, gaminame, renkamės, perkame ir valgome. Apie sveiką ir nesveiką, ekologišką ir įprastinį, pačių pagaminamą ir perkamą.
Apie mitybos sistemas ir dietas, kurios sujaukia protą, bet išsipainioti turime patys.
Ši knyga gali padėti tai padaryti.

„Patarimų, ką valgyti ir ko nevalgyti, esama daug, tačiau dažnam jie visai nepadeda. Nes žmogus nesupranta,kodėl jis turėtų taip daryti, juk bent jau valgymo srityje jis yra laisvas pasirinkti. Tačiau, kaip mąstyti, kad galėtum tą savo pasirinkimą suprasti?“

Apie autorę
Tai antroji Guodos Azguridienės knyga. Pirmoji – Auksinės žuvelės ilgesys (Vilnius: Naujasis Židinys-Aidai, 2010) – skirta ekonomikos bei visuomenės klausimams, kuriuos autorė nagrinėjo daugiau nei dešimt metų dirbdama ekonomikos analitike.
Knyga „Maistas: ką mes darome su juo, o jis su mumis“ taip pat turi ryškų socialinį ir filosofinį matmenį, tačiau kalba apie daug apčiuopiamesnius kiekvienam žmogui dalykus - maistą ir jo įtaką mums. Paklausta, kodėl, būdama ne medikė ir ne gamtininkė, rašo šiomis temomis, autorė atsako, kad būtent dėl to. Nes šiandienos „profesionalų visuomenėje“ žmogui nebelieka vietos gyventi pačiam – jis tik privalo konsultuotis su specialistais. Matydamas tiek skirtingų teorijų ir rekomendacijų dėl mitybos, jis pasimeta arba jokių jų nebepaiso. Knyga tad ir siekia padėti žmonėms susigaudyti, ką skirtingos rekomendacijos reiškia ir, svarbiausia, kaip pasirinkti pačiam.
Guoda Azguridienė turi matematikės išsilavinimą, yra ekonomikos mokslų daktarė. 2007 m. su bendraminčiais įsteigė įmonę „Sveiki produktai“ (dabar „Livinn - sveiki produktai“), šiuo metu yra jos Valdybos narė ir asortimento vadovė. Autorė dvidešimt metų rašo straipsnius sveikos gyvensenos ir socialinėmis temomis Lietuvos bei užsienio leidiniams.

Išleidimo metai 2014. Knyga yra 294 psl., formatas 17.5 x 25 cm, kietu viršeliu.

Labai vertinga ir savalaikė knyga, parašyta lengvai su mokslu ir logika paremtais argumentais ir nepametant  platesnio konteksto. Ypač vertinga informacija apie produktų pasirinkimo kriterijus ir kodėl juos reiktų peržiūrėti ir daugumą jų keisti, tiek asmeniame vartojime, tiek politikų galvose ir su tom galvom susijusiose  visuomeninio maitinimo įstaigose. Labiausiai istrigusi ir leitmotyvu įvairiose spalvose per knygą einanti mintis: „Šiuolaikinis žmogus gamtos bijo labiau nei chemijos, tad retas gamintojas rizikuos palikti galimybę atsirasti miltuose vabalėliui; geriau panaudos visas galimas apsaugines medžiagas, kad jo ten neatsirastų“ . Knygą labiau orientuota į galutinį vartotoją, tad parašyta paprastai, suprantamai ir motyvuoja imtis asmeninės iniciatyvos, pasikliauti savo galva ir nesimesti į kraštutinumus. Ačiū Guodai už jos holistinį požiūrį ir nuoseklumą, šviečiant lietuvos visuomenę.

Saulius Urbonas
Sveikos gyvensenos ir asmenybės ugdymo mokytojas

Man labai patinka blaivus ir subalansuotas Guodos požiūris į maistą. Kaip tikra mokslininkė ištyrinėjusi įvairias teorijas ir jas visas susisteminusi padeda susigaudyti visoje gausybėje informacijos. Tikrai verta perskaityti šią knygą, jei norite tieisog geriau suprasti ką valgote. Valgyti reikia įvairiai ir džiaugsmingai.

Beata Nicholson
Laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė

„Knyga - gili, be galo įdomi ir skatinanti susimąstyti, tačiau parašyta labai paprasta ir suvokiama kalba. Jau žinau, ką kelios mano bičiulės gaus dovanų Kalėdoms!“

Viktorija Skujienė
LAIMA, 15min.lt, Žurnalų leidybos grupė rinkodaros vadovė

„Tiksli ir dalykiška kalba, be išvedžiojimų, be isterikos, be spaudimo. Knyga skirta galvojantiems savo galva. Pirmoje dalyje tarsi pavedžioja už rankos po maisto ir etikečių pasaulį. Antroje man labai patiko dalis apie prieskonius. O receptų skyriuje labiausiai patiko motyvas, kad niekada nereikia gaminti be meilės. Skaityti šią knygą reikia ramiai, lėtai, kaip ir valgyti.“

Vytaras Radzevičius
Žurnalistas, redaktorius, prodiuseris, režisierius

„Guoda aš labai pasitikiu. Protingas, racionalus žmogus visas sutelktas žinias sudėjo į knygą ir dabar man bus ramiau. Jausiuos turinti tvirtą pagrindą po kojomis maisto klausimu. Nereikės blaškytis, skaitinėti kažkokių žinučių, neva pasaulio mokslininkai nustatė kažką kažkokiu tyrimu ir nežinia kas po tuo slepiasi.
Taip pat esu patenkinta receptais, nes taip sutapo, kad nevalgau mėsos bei nelabai mėgstu ir moku gaminti. Tai ir šioje srityje man bus pagalba ir palengvinimas.“

Livija Gradauskienė
Žurnalistė, laidų vedėja

„Aplankęs 55 šalis, ieškodamas atsakymo į klausimą, kaip maitintis sveikai, tikrai šią knygą galiu iškelti į patį viršų. Knyga šiuolaikinė, racionali, labai praktiška. Pakankamai pagrįsta moksliškai, paremta citatomis, įrodymais. Knyga įtraukianti, lengvai skaitosi, perskaičiau tiesiog per naktį. Ji yra tikrai vertinga.“

Dainius Kepenis
Sveikatos sąjungos prezidentas

„Su šeima jau daugiau kaip 10 metų stengiamės sveikai ir sąmoningai maitintis. Koks maistas yra ant mūsų stalo, mums labai svarbu, bet būna, kad kartais suabejoji savo pasirinkimu ir tada ieškai patikimų šaltinių. Manau ši Guodos knyga kaip tik tokia ir yra. Joje radau viską: ir teoriją, ir mokslines išvadas, ir patirtį, ir praktinius patarimus su receptais. Tikrai ją atsiversiu ne vieną kartą.“

Eglė Kauneckienė
SPA SHANTI vadovė, ajurvedos specialistė

„NUOSTABI knyga!!! Atverianti akis ir gryną tiesą apie MAISTĄ šiandieniniame pasaulyje! Lietuvai labai trūko tokio sąmoningumo lygio knygos apie mitybą.“

Monika Giedraitienė

„Kai žmogaus nepažįsti, svarbiausia tai, ką jis parašė. Kai žmogų pažįsti, jis yra kokybės liniuotė savo parašytam tekstui. Guoda visada rašė labai gerai suskaitomus tekstus. Tiesiog valgomus. Tad nenuostabu, kad ji parašė knygą apie maistą. Dar Guoda moka pastebėti niuansą, kuris yra toks svarbus, kad yra kone - esmė. Žodis „įžvalga“ man ilgai buvo be turinio. Būtent Guoda jį suteikė. Ir Guoda nieko nedaro bet kaip, daro tik labai gerai įsigilinusi. Aukščiausia kokybė. Ir knyga - apie tai.
Turbūt verta paminėti, kad aš ne vegetarė ir tik labai mažai sveikuolė. O knyga tai – „atseit“ sveikuoliška. Be štai tame ir kampas, kad gi – ne. Ji tiesiog žmogiška, ir svarbiausia - labai informatyvi. „Mityba yra per sudėtinga ir asmeniška sritis, kad galėtume viską suskirstyti į juoda ir balta“
Jei paklaustumėt, kurioje lentynoje šią knygą laikyti ir kurioje rubrikoje padėti – na tikrai ne receptų. Nes receptas yra instrukcija. Guoda ir instrukcijos – nesuderinami. Man tai - žinių knyga. Dabar ji guli šalia lovos, gretų tų knygų, kur vakare gali atsiversti atsitiktinį puslapį ir jį paskaityti. Dar nebuvo taip, kad jame nesužinočiau ko nors naujo. Ačiū Guoda!“

Rūta Vainienė
Ekonomistė

Tinklaraščio monumonai.lt autorių atsiliepimas >

Prekės kodas: X253
Bar kodas: 9786099565903

Susijusios prekės

Visos teisės saugomos © Livinn