Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti
Vyšnių galette

Vyšnių galette

Pyragas, kuriam nereikia jokios progos. Kodėl gi neišsikepus tokio šį vakarą?

Trapiai tešlai reikia:
150 g speltos miltų (arba paprastų kvietinių, arba viso grūdo),
50 g maltų migdolų*,
4 šaukštai cukraus,
žiupsnelis druskos,
100 g šalto sviesto (arba kokosų aliejaus, arba abiejų mišinio),
1 - 2 šaukštai ledinio vandens.

Įdarui reikia:
300 - 400 g vyšnių be kauliukų (tinka ir kitos uogos, pvz., mėlynės, agrastai, taip pat rabarbarai; kuo uogos rūgštesnės, tuo geriau),
2 šaukštai krakmolo,
5 šaukštai cukraus.

Pasigaminkite trapią tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą (arba kokosų aliejų). Pirštais arba elektriniu smulkintuvu maišykite masę, kol gausis trupiniai (stenkitės tą daryti kuo trumpiau, kad sviestas nepradėtų minkštėti). Supilkite vandenį ir dar trumpai maišykite, kol tešla susijungs į vieną visumą. Suformuokite tešlos rutulį, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve sustingti (mažiausiai - valandai).

Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC. Vyšnias nedideliame dubenyje sumaišykite su krakmolu ir cukrumi.

Tešlą ant kepimo popieriaus lakšto iškočiokite į apskritimą (apie 35 cm). Jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstykite ją miltais. Perkelkite popierių kartu su paruošta tešla ant kepimo skardos ir paviršių padenkite paruoštu vyšnių įdaru, paliekant apie 3-5 cm kraštelius. Tuos kraštelius užlenkite ant vyšnių įdaro, jei tešla pernelyg minkšta, naudokite silikoninę lopetėlę. Truputį paspauskite lopetėle tešlos kraštelius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes arba kol tešla paruduos ir apskrus. Patiekite šiltą, pabarstę cukraus pudra, su ledais. Skaniausias – dar šiltas, pabarstytas cukraus pudra, patiektas su šaltais ledais…

*Jei neturite po ranka migdolų miltų (sumaltų migdolų), tuomet juos galite pakeisti paprastais miltais arba grikių miltais.

Receptas iš tinklaraščio „Nidos receptai“

Įvertink

Ingredientai

Himalajų druska (200 g)
Natur Hurtig
2.89
Prekės nėra sandėlyje.
Gal yra artimiausioje parduotuvėje? Skambinkite >
Kokosų aliejus, ekologiškas (500 ml)
Ölmühle Solling
14.98
Smulkūs migdolų miltai, ekologiški (500 g)
Ölmühle Solling
15.72
Kokosų aliejus, ekologiškas (250 ml)
Ölmühle Solling
8.98
Visos teisės saugomos © Livinn