Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti
Avinžirnių karis

Avinžirnių karis

Maistingas ir aromatingas vegetariškas avinžirnių ir pomidorų karis. Receptas iš www.nidosreceptai.lt

Reikės:
1 stiklinės sausų avinžirnių (išmirkius turėtumėte gauti apie 2 stiklines avinžirnių) arba 2 indelių konservuotų,
1 valg. š. augalinio aliejaus (kokosų arba kitokio),
1 svogūno, supjaustyto gabaliukais,
1 valg. š. tarkuotos imbiero šaknies,
1/2 valg. š. sutarkuoto česnako,
1 arb. š. cukraus,
2 kardamono pumpurų (išimtų sėklyčių),
2 arb. š. „Lebensbaum” geltonojo kario,
1 arb. š. kumino,
1 arb. š. saldžiosios paprikos,
1 arb. š. (arba pagal skonį) aitriosios paprikos,
1 indelio konservuotų pomidorų arba 2-3 šviežių pomidorų, supjaustytų gabaliukais,
1/2 stiklinės pomidorų pastos,
druskos,
150 ml kokosų pieno (+ serviravimui),
šviežių kalendrų patiekimui.

Išmirkytus avinžirnius virkite pasūdytame vandenyje apie 1-1.5 val. arba kol jie taps minkšti. Neišpilkite vandens, kuriame avinžirniai virė.

Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Įberkite šaukštelį druskos, suberkite tarkuotus imbierus bei česnakus ir toliau kepinkite maišydami apie 2 min., kol viskas gražiai apskrus. Tada suberkite visus prieskonius ir toliau pakepinkite maišydami minutę kitą. Jei ima svilti ir sausėti, įpilkite kelis šaukštus vandens, kuriame virė avinžirniai.

Suverskite į puodą pomidorus (konservuotus kartu su sultimis, šviežius – nulupę pomidorų odelę ir juos smulkiai supjaustę), taip pat pomidorų pastą (passata). Maišydami troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Sudėkite avinžirnius ir įpilkite pusę stiklinės skysčio, kuriame jie virė (jei naudojate konservuotus – sudėkite į puodą konservuotus avinžirnius kartu su jų skysčiu ir papildomai įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens), troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 min., pridengę puodą.

Supilkite kokosų pieną, gerai išmaišykite ir troškinkite ant nedidelės ugnies dar 10-15 min.

Patiekite su virtais ryžiais, kapotomis kalendromis ir trupučiu kokosų pieno.

Įvertink

Ingredientai

Kepimo aliejus, ekologiškas (500 ml)
Ölmühle Solling
7.33
Avinžirniai, ekologiški (400 g)
Livinn - sveiki produktai
2.62
Himalajų druska (1 kg)
Natur Hurtig
5.37
Prekės nėra sandėlyje.
Gal yra artimiausioje parduotuvėje? Skambinkite >
Jūros druska, stambi (500 g)
Natur Hurtig
1.57
Himalajų druska (200 g)
Natur Hurtig
2.89
Kokosų aliejus, ekologiškas (500 ml)
Ölmühle Solling
14.98
Kokosų aliejus, ekologiškas (250 ml)
Ölmühle Solling
8.98
Visos teisės saugomos © Livinn