Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Avižų gėrimo milteliai su kalciu, ekologiški (400 g)

Ecomil

Avižų gėrimo milteliai su kalciu, ekologiški (400 g)

Ecomil
13.80
13.80

„Ecomil“ ekologiški avižų gėrimo milteliai su augalinės kilmės kalciu. Tai 100% augalinis pieno pakaitalas. Nepridėta cukrų (produkto sudėtyje yra natūralių cukrų).  Rekomenduojamas vaikams ir suaugusiems, norintiems papildyti kalcio atsargas. Tinka netoleruojantiems laktozės ir pieno, vegetarams ir veganams.

Turi daug kalcio. Kalcis reikalingas normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Naudojimas: ištirpinti 2-3 šaukštus miltelių stiklinėje šalto arba šilto vandens (apie 13 g miltelių 100 ml vandens). Laikyti atidarius sandarioje pakuotėje ir sunaudoti per 2 mėnesius.

Ispanijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Sudedamosios dalys: avižų milteliai* (50%), kukurūzų maltodekstrinas*, saulėgrąžų aliejus*, trikalcio citratas, kalkiniai jūros dumbliai (lot. Lithothamnium calcareum), natūrali vanilės kvapioji medžiaga*.
*– iš ekologinių ūkių.

Pagaminta aplinkoje, kurioje perdirbami riešutai, pienas, soja, sezamai ir salierai.

Maistinė vertė (100 g) – 1790 kJ/424 kcal: riebalų 9.2 g (iš jų sočiųjų 1 g),  angliavandenių 79.2 g (iš jų cukrų 24.3 g), baltymų 4.5 g, druskos 0.20 g, kalcio 600 mg (75% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam).

Kalcis yra reikalingas normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti. Jis padeda palaikyti normalius: kraujo krešėjimą; energijos apykaitą; raumenų veiklą; nervų impulso perdavimą; virškinimo fermentų veikimą. Kalcis atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi ir specializacijos procesuose.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Kam keisti pieną kažkuo kitu? To daryti visiems ir visada tikrai nesiūlome. Tačiau yra aplinkybių, kuomet pieno pakaitalai gali būti labai naudingi:
- kai norime sumažinti sočiųjų riebalų suvartojimą ir pakeisti juos nesočiaisiais riebalais, vengdami viršsvorio ir aukšto cholesterolio lygio;
- negalime pieno vartoti dėl alergijos arba dėl laktozės netoleravimo;
- jei susilpnėjusi fermentų veikla ir pieną suvirškinti sunku;
- norime vartoti ekologišką produktą;
- nenorime vartoti gyvulinės kilmės produktų;
- pieno nemėgstame arba pabodo jo skonis.

Skaitykite daugiau:
- Plačiau apie pieno pakaitalų kainas ir kokybę

Avižos (lot. Avena Sativa) yra išskirtinis energijos šaltinis su puikiu balansu tarp baltymų, angliavandenių ir riebalų. Jose dauguma esančių riebalų – tai nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp kurių dominuoja mononesočiosios. Palyginus su kitais javais, avižos yra turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau, tyrimai rodo, kad daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.

Pagal M. Murray, J. Pizzorno ir L. Pizzorno enciklopedinį leidinį „Healing Foods“ avižos yra labai geras mangano, seleno ir fosforo, taip pat magnio, geležies, vitamino B1 ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Avižų sėlenų maistinėse skaidulose yra daug beta glukanų, kurie padeda sumažinti cholesterolio kiekį. 
Palyginus su kitais grūdais avižose yra daug riebalų (apie 20% sočiųjų ir 80% nesočiųjų riebalų rūgščių), todėl jos apkarsta greičiau nei kiti grūdai.

Avižų beta glukanai prisideda prie mažesnio cukraus kiekio kraujyje pakilimo pavalgius. Šis efektas pasiekiamas, kai iš maisto gaunami 4 g beta glukanų iš avižų ar miežių, kiekvienam 30 g angliavandenių porcijoje. (Tokį santykį galima gauti valgant, pvz., avižų košę ar avižinius sausus pusryčius su avižų sėlenomis).

Kaip nurodo U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal and Fats that Kill“ (Alive Books, Kanada), vienintelis organizme esančio cholesterolio pašalinimo būdas yra per žarnyną, o tam būtina, kad maiste pakaktų skaidulų, iš kurių avižų skaidulos vienos efektyviausių (verta prisiminti, kad augalinės kilmės maistas pats cholesterolio neturi).

Kaip teigia Coulston ir Boushey, skaidulingas maistas padeda išlaikyti normalią medžiagų apykaitą, kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apetitą [ žr.*]. Avižų žemas glikemijos indeksas (apie 37). Avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus (įskaitant sunkiuosius metalus), todėl plačiai naudojamos organizmui valyti.

Pagal Rebecca Wood enciklopedinį leidinį „The new whole foods encyclopedia“ dėl avižose esančio didelio kiekio riebalų jos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą.
Perdirbant avižas nuimama tik išorinė luobelė, dėl to avižose išlieka daugiau maistinių medžiagų nei perdirbtuose kviečių produktuose.

Avižos yra nuo Antikos laikų žinomas ir Lietuvoje tradiciškai vartojamas maisto produktas, turintis daug mums naudingų savybių, apie kurias galima paskaityti informaciniuose bei šviečiamuosiuose internetiniuose puslapiuose, pvz.:
- (lietuvių k.) apie avižinius dribsnius http://www.sveikadieta.lt/aviziniai-dribsniai-ne-tik-pusryciams/259/,
- (lietuvių k.) http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=mityba&lid=2&rodyti=str&strid=110&subtema=36,
- (lietuvių k.) http://www.alfa.lt/straipsnis/177726,
- (anglų k.) http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=54
 [*] - Ed. A. M. Coulston, C.J. Boushey. Nutrition in Prevention and Treatment of Disease. Elsevier Academic Press, USA. 2008.
 - Cade JE, Burley VJ, Greenwood DC. Dietary fibre and risk of breast cancer in the UK Women's Cohort Study. Int J Epidemiol. 2007 Jan 24; [Epub ahead of print] 2007. PMID:17251246.
 - Tsikitis VL, Albina JE, Reichner JS. Beta-glucan affects leukocyte navigation in a complex chemotactic gradient. Surgery. 2004 Aug;136(2):384-9. 2004. PMID:15300205.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

„Ecomil“ – ispaniški pieno pakaitalai iš ekologiškų migdolų, kokosų, anakardžių, sojų, avižų, speltų, ryžių, lazdynų – visai mažiems, pagyvenusiems ir visiems kitiems.

Ispanų gamintojo veiklos istorija prasidėjo dar 1991 metais iš paprastos idėjos patobulinti migdolų gėrimo receptą. Greitai aplankiusi sėkmė paskatino „Ecomil“ gaminti skanius bei maistingus produktus. Šiandien „Ecomil“ yra pirmaujantis prekės ženklas Europoje ekologiškų pieno pakaitalų iš migdolų kategorijoje, eksportuojantis savo produktus į daugiau nei 50 šalių visame pasaulyje. „Ecomil“ yra savarankiškas, ne tarpnacionaliniam koncernui priklausantis gamintojas.

Šie pieno pakaitalai pasižymi aukšta kokybe, maistingomis savybėmis ir puikiu skoniu.

„Ecomil“ asortimento pagrindą sudaro produktai, kuriuose ne tik nepridėta cukrų, bet jie yra ir be natūralių cukrų (sudėtyje natūralių cukrų yra tik <0.3 g/100 g ar net mažiau) – kas rinkoje labai reta. Nes iki šiol parduotuvių lentynose dominuoja saldinti gėrimai. „Ecomil“ atsižvelgia ir į vegetarų, veganų bei laktozės netoleruojančių žmonių poreikius. Visi pieno pakaitalai 100% augalinės kilmės, be cholesterolio, turi žemą glikemijos indeksą. Fabrike negaminami produktai iš pieno, todėl juose nėra ne tik laktozės ar pieno, bet ir jų pėdsakų.

„Ecomil“ gėrimus tinka vartoti kaip šiltus ar šaltus gėrimus, su sausais pusryčiais, ruošiant padažus, pyragus, blynelius, pudingus ir kitus patiekalus. Tinka balinti kavą ar arbatą.

Šio gamintojo asortimente ne tik augaliniai gėrimai, bet ir įvairūs augaliniai padažai ir kremai be laktozės, kurie yra puiki alternatyva įprastai grietinėlei – ypač praverčia kulinarijoje.

„Ecomil“ – stiprus miltelių pavidalo pieno pakaitalų gamintojas. Miltelių pavidalo produktai turi daug privalumų, lyginant su skystais. Reikia daug mažiau pakuotės, todėl lieka mažiau šiukšlių. Milteliai ilgiau galioja, juos galima laikyti nebūtinai šaldytuve, patogu pasiimti keliaujant ir pan. Iš miltelių galima pasidaryti norimos koncentracijos ir saldumo gėrimą, naudoti juos ruošiant košes ar kitą maistą.

Prekės kodas: G75
Bar kodas: 8428532160757

Susijusios prekės

Visos teisės saugomos © Livinn