Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Saulegrąžų aliejus kepimui, ekologiškas (1 l)

Bio Planete

Saulegrąžų aliejus kepimui, ekologiškas (1 l)

Bio Planete
9.56
9.56

„Bio Planete“ ekologiškas saulėgrąžų aliejus puikiai tinka kepimui, virimui ir gruzdinimui, atsparus temperatūrai iki 210ºC. Tinka kepti daržoves, mėsą, žuvį ir kt. Neutralaus skonio. Saulėgrąžų aliejus apdorojamas vandens garais, kad iš jo pašalinti skonines ir kitas antrines medžiagas, tačiau maistinės savybės nepakinta. Tinka veganams.

Turi daug vitamino E. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Naudojimas: prieš naudojimą gerai suplakti. Verdant ir gruzdinant aliejų pakeisti panaudojus jį 10 kartų. Laikyti kambario temperatūroje ir saugoti nuo šviesos.

Pakuotė: stiklinis butelis su metaliniu užsukamu dangteliu.

Kilmės šalis: Prancūzija.

Sudedamosios dalys: 100% ekologiškas saulėgrąžų aliejus su daug oleino rūgšties.

Maistinė vertė (100 g) – 3367 kJ/819 kcal: riebalų 91 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 7 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, vitamino E 37 mg (308% RMV – referencinė maistinė vertė).

Ką reiškia aliejaus apdorojimas vandens garais ir kuo šis būdas skiriasi nuo dezodoravimo?

Apdorojimas vandens garais yra aliejaus apdorojimas šiluma, toks būdas leidžiamas šalto spaudimo augaliniams aliejams, jei jis naudojamas aliejaus tinkamumo vartoti termino pagerinimui. Apdorojimą vandens garais privaloma deklaruoti. Apdorojant vandens garais sustabdomas riebalus skaidančių enzimų aktyvumas, o tuo pačiu pailginamas aliejaus tinkamumo vartoti laikas bei pagerinamos augalinio aliejaus pritaikymo maistui galimybės. Leistina apdorojimo vandens garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Jei šalto spaudimo augaliniai aliejai papildomai pavadinami „nativ“, apdorojimas vandens garais neleidžiamas.

Aliejaus apdorojimas garais ir dezodoravimas skiriasi apdorojimo temperatūra. Apdorojimo garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Dezodoruojant temperatūra pasiekia iki 240°C, taip sumažėja kai kurių vertingų medžiagų, tokių kaip vitaminas E. Dezodoravimas iš esmės yra dalinis rafinavimas. Pilną klasikinį maistinių riebalų rafinavimą sudaro lecitino pašalinimas, augalų gleivių pašalinimas, nurūgštinimas ir galiausiai dezodoravimas. Dezodoruojant pasiekiama aukščiausia rafinavimo proceso temperatūra (240°C). Jei aliejus deklaruojamas kaip „šalto spaudimo“, jis negali būti dezodoruotas.

Prekės kodas: BIOP0450

Susijusios prekės

Kokosų aliejus, ekologiškas (250 ml)
Ölmühle Solling
8.98
Kepimo aliejus, ekologiškas (500 ml)
Ölmühle Solling
7.33
Visos teisės saugomos © Livinn