Veganams
Keto mityba

Kokosų aliejus gaminimui, ekologiškas

800 g
12,99 €
14.85/l €
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite 0,91 € Daugiau apie lojalumo programą
Rasti parduotuvėje Rasti parduotuvėje
delivery logo
Nemokamas pristatymas perkant už 35€ ar daugiau, atrinktiems terminalams.
Žalias ekologiškumo lapelis

Apie prekę

„Biona“ ekologiškas kokosų aliejus gaminimui, neutralaus skonio. Tinka kepimui, virimui, skrudinimui. Kaitinimo metu nesusiformuoja kenksmingų medžiagų ar laisvųjų radikalų.

Aliejus sukietėja žemiau 18°C ir tampa skystu aukštesnėje nei 24°C temperatūroje.

Kita informacija

Skaitykite daugiau:
- Kokosų aliejus: viskas nuo A iki Z ir 31 panaudojimo būdas

Didžiąją dalį kokosų aliejaus sudaro sočiosios riebiosios rūgštys. Kokosų aliejus skiriasi nuo kitų aliejų savo struktūra. Gyvuliniai riebalai (išskyrus sviestą) ir dauguma augalinių aliejų yra ilgos grandinės riebiosios rūgštys, kokosų aliejus susideda iš vidutinio ilgio grandinės riebiųjų rūgščių (trigliceridų). Dėl tokios struktūros kokosų aliejus labai greitai pasisavinamas organizmo: iš karto suteikia energijos, nenusėda jame kaip riebalinis sluoksnis. Kokosų aliejus ilgai palaiko sotumo jausmą. Tinkamas norintiems suliesėti. Taip pat labai tinkamas sportuojantiems ar dirbantiems fizinį darbą.

Anksčiau buvo manyta, kad visi sotieji riebalai didina cholesterolį. Lietuvoje netgi šiandien galima išgirsti patarimų vengti kokosų aliejaus dėl cholesterolio rizikos. Tačiau šiandien mokslo įrodyta ir plačiai pripažinta, kad cholesterolio esama tik gyvulinės, o ne augalinės kilmės produktuose.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) kokosų aliejaus sudėtyje yra įvairių sterolių, daugiausia iš jų tokotrienolio.

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Kokosų aliejaus sudėtis pagal riebiąsias rūgštis:
6:0 kaprono rūgštis 0,8 %
8:0 kaprilo rūgštis 10,1 %
10:0 kaprino rūgštis 5,9 %
12:0 laurino rūgštis 49,1 %
14:0 myristino rūgštis 19,5 %
16:0 palmitino rūgštis 7,5 %
18:0 stearino rūgštis 2,6 %
18:1 oleino rūgštis 4,7 %
18:2 linolio rūgštis 0,7 %

Iš šių riebiųjų rūgščių tik myristino ir palmitino rūgštys gali skatinti organizmą gaminti daugiau cholesterolio. Laurino, kaprono, kaprilo, kaprino, linolio – mažina; stearino ir oleino – veikia neutraliai.

Kokosų, kaip ir palmių, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje. Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie yra labai patrauklūs kainos, skonio ir laikymo trukmės prasme, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokosų aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos.

Kokosų aliejus labai vertinamas ir kaip sviesto pakaitalas, kuris neturi cholesterolio. Taip pat todėl, kad ant jo galima kepti aukštoje temperatūroje. Tačiau verta prisiminti, kad maistas, pagamintas aukštoje temperatūroje, nėra sveikas iš principo. Todėl rekomenduojame:
  - kepti tik ant kepimui tinkamo aliejaus (kokosų, raudonųjų palmių, keimui tinkamo saulėgrąžų aliejaus, žemės riešutų ar ghi),
  - kaitinant neviršyti 180°C,
  - nelaikyti keptuvės su įkaitintais riebalais, bet iš karto sudėti kepamus produktus ir juos kepti maksimaliai trumpai.
Gruzdintuvėje kokosų aliejus gali įgauti rusvą spalvą, nes sudega likę riešuto baltymų pėdsakai ir nusėda ant dugno. Riebalus sekančiai gruzdinimo partijai galima nupilti – jie vėl bus skaidrūs.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Gamintojas

Prekės ženklas „Biona“ buvo sukurtas Londone prieš daugiau nei 35 metus. Jo įkūrėjai Noelis ir Donata tada pradėjo eksperimentuoti su paprasta namuose pagaminta granola, kurią jie pakuodavo ir parduodavo savo novatoriškoje ekologiškų produktų parduotuvėje „Windmill Wholefoods“. Ši buvo tokia populiari, kad gamyba greitai nebetilpo ant jų virtuvės stalo, taip ir gimė „Biona“.

Sveiko maisto šaknys yra sveikame dirvožemyje. Todėl „Biona“ nuolatos investuoja į ekologišką žemės ūkį. Kiekvienas šio ženklo produktas turi savo istoriją, dėmesys skiriamas net smulkiausioms detalėms.

Paragaukite „Biona“ ekologiškų produktų. Asortumente – riešutų kremai, traškučiai, padažai, gėrimai, užkandžiai ir kiti produktai. Rinkdamiesi „Biona“ produktus – Jūs renkatės sveikesnę ateitį.

Prekės ženklo šalis:
Didžioji Britanija
Prekės kodas: WIND1438
EAN kodas: 503272231438
Kokosų aliejus gaminimui, ekologiškas
800 g

Kokosų aliejus gaminimui, ekologiškas

12,99 €
14.85/l €
leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui