Meniu
Sveiki ir maistingi pusryčiai – pirmas žingsnis link subalansuotos mitybos. Laiko stoka neturėtų būti priežastimi atsisakyti šio svarbaus valgio. Iš smulkių avižinių dribsnių gardžią pusryčių košę paruošite vos per keletą minučių. Tais rytais, kai nereikia skubėti, rinkitės vidutinio stambumo ar stambius avižų dribsnius.
Košės skonį paprasta paįvairinti mėgstamais priedais: riešutais, džiovintais ar šviežiais vaisiais, medumi ar kitais pagardais. Pusryčių meniu paįvairinkite ne tik keisdami priedus, bet ir išbandydami skirtingų grūdinių kultūrų dribsnius: sorų, kukurūzų, rudųjų ryžių, nekepintų grikių. Maistingumu pasižymi avinžirnių košė. Jei mėgstate įvairovę, būtinai išbandykite 4, 5 ar 6 grūdų biodinaminius dribsnius. Plačiame asortimente maistingų dribsnių ras ir žmonės ieškantys produktų be glitimo.
Jei racione stokojama skaidulinių medžiagų, pravartu turėti avižų sėlenų arba balkšvojo gysločio sėklų luobelių. Vos keletas žiupsnelių šių produktų ženkliai padidins įvairių patiekalų skaidulingumą. Avižų sėlenos praturtins jogurtą, salotas, sriubas ir kitus pamėgtus patiekalus. Lygiai taip pat gali būti naudojamos ir kviečių sėlenos.