Meniu
Ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus gali būti naudojamas ruošiant maistą, taip pat tinka kūno priežiūrai. Nerafinuotas ir nedezodoruotas kokosų aliejus išsaugo geriausias maistines savybes bei pasižymi nuostabiu aromatu. Kaitinant kokosų aliejų nesusidaro kenksmingos transriebiosios rūgštys, todėl jį galite naudoti kaip kepimo aliejų: kepimui „Wok“ keptuvėje, skrudinimui, taip pat kepiniams bei troškiniams. Kokosų aliejus bene tobuliausias pasirinkimas blynų kepimui.
Ruošiant maistą su kokosu aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, tačiau specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Kokosų aliejų drąsiai naudokite tiek pagrindiniams patiekalams, tiek desertams. Prieskonių aromatas ypač ryškiai išsikleidžia juos pakaitinus kokosų aliejuje, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus rytietiškoje virtuvėje. Jei siekiate riboti cholesterolio kiekį, sviestą pakeiskite kokosų aliejumi – tepkite jį ant duonos, pagardinkite prieskoniais ir mėgaukitės sodriu skoniu bei aromatu. Kokosų aliejus iki 24°C būna kieto pavidalo. Rekomenduojama laikyti šaldytuve. Atidarius indą kokosų aliejų geriausia sunaudoti per 2-3 mėnesius.