Šaldymas yra vienas iš efektyviausių daržovių, vaisių ir uogų konservavimo būdų, mat taip išsaugoma ne tik produktų maistinė vertė, bet ir skonio savybės. Aukštos kokybės šaldytos uogos, vaisiai ir daržovės puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams ruošti.
Šaldiklyje turint trintų braškių ar aviečių vasarišką nuotaiką galima susikurti ištisus metus. Mėgstamos trintos uogos – pats geriausias pusryčių košės pagardas, džiuginantis ne tik mažuosius. Ne mažiau tobulai jos dera su blyneliais ar jogurtu. Šaldytos trintos avietės su cukrumi puikiai tiks pieno ar ledų kokteiliams pagardinti.
Siekiant išsaugoti kuo didesnę šaldytų uogų ir daržovių vertę, verta prisiminti, kad svarbu ne tik, kaip jos buvo užšaldytos, bet ir kaip atitirpintos. Geriausiai savo savybes išlaikys palaipsniui atšildyti produktai. Todėl iš šaldiklio išimto uogų indelio nepalikite kambario temperatūroje, o atšildykite po truputį – pirmiausia iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą.