„Bauck Hof“ ekologiškas ruošinys avižiniams pilno grūdo sausainiams be glitimo. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Be sintetinių dažiklių, aromatinių medžiagų ir konservantų, be balto cukraus (saldinta nerafinuotu cukranendrių cukrumi).
Pakuotėje yra 2 maišeliai po 200 g. Galima paruošti 2x12 vnt. didelių arba 2x40 vnt. mažų sausainių.
Sausainiams su sviestu ir kiaušiniais (12 vnt. didelių arba 40 vnt. mažų) reikės:
1 pakelio mišinio, 1 kiaušinio, 80 g minkšto sviesto. Norint išsikepti daugiau sausainių, ingredientų kiekius padvigubinti ir naudoti 2 pakelius (400 g) sausainių mišinio.
Paruošimas:
1) Pakelio turinį suberti į dubenį kartu su kiaušiniu ir minkštu sviestu.
2) Rankomis arba mikseriu suminkyti visus ingredientus iki vientisos masės.
3) Šaukšto arba arbatinio šaukštelio pagalba iš tešlos suformuoti rutuliukus.
4) Rutuliukus paspausti, kad taptų plokšti ir išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos paliekant 1 cm atstumą.
5) Kepti sausainius iki 190°C įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš viršaus ir apačios) 12-18 min., priklausomai nuo sausainių dydžio, kol pagels. Iškepę sausainiai bus minkšti, o atvėsę sutvirtės.
Pastaba: vietoje sviesto galima naudoti margariną.
Veganiškiems sausainiams (12 vnt. didelių arba 40 vnt. mažų) papildomai reikės: 80 g minkšto margarino, 50 g sojų jogurto. Norint išsikepti daugiau sausainių, ingredientų kiekius padvigubinti ir naudoti 2 pakelius (400 g) sausainių mišinio.