„Bauck Hof“ ekologiškas ruošinys sūrio pyragui – kiekvienas net ir neįgudęs kepėjas gali sau išsikepti skanų pyragą be jokios sintetikos. Ir net be glitimo. Greitai paruošiamas, vos per 10 min. Kepti 50-60 min. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Be sintetinių dažiklių, aromatinių medžiagų ir konservantų, be balto cukraus (saldinta nerafinuotu cukranendrių cukrumi).
Pakuotėje yra 295 g mišinio pyrago pagrindui ir 190 g mišinio pyrago įdarui.
Papildomai reikės: 125 g sviesto, 4 kiaušinių, 750 g varškės, ½ citrinos sulčių; arba veganiškam variantui: 125 ml margarino, 750 g natūralaus arba vanilinio sojų jogurto, ½ citrinos sulčių.
Pagrindas: pakelio turinį pyrago pagrindui sumaišyti su lydytu sviestu arba margarinu. Leisti trumpai pastovėti. Gauta mase iškloti 24 cm kepimo formą, stipriai paspausti ir suformuoti 2 cm aukščio kraštelius (tai lengviau padaryti naudojant šaukštą, pamirkytą šaltame vandenyje). Nesijaudinti, jei masė atrodo biri, kepant ji sutvirtės.
Įdaras: pakelio turinį įdarui sumaišyti su kiaušiniais, varške ir citrinos sultimis. Intensyviai pamaišyti rankiniu plaktuvu. Veganiškam variantui pakelio turinį reikia sumaišyti su sojų jogurtu ir citrinos sultimis.
Kepimas: ant paruošto pyrago pagrindo supilti įdarą ir išlyginti. Kepti 50-60 min. iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kaitinant iš viršaus ir apačios, žemutinėje lentynoje. Pyragas yra iškepęs, kai varškės masė bus pilnai iškilusi. Iškeptą pyragą atvėsinti, kad sutvirtėtų.