Chlorelės (chlorella, lot. Chlorella vulgaris) – tai gėlame vandenyje augantys laisvai plaukiojantys vienaląsčiai žalieji mikrodumbliai (fitoplanktonas). Itin turtingi chlorofilo. Dėl savo ypatingų maistinių savybių chlorelė neretai vartojama sportininkų, norint papildyti mitybą baltymais ir vitaminais, organizmo valymui ir kt.
Pakuotėje yra apie 400 tablečių po 0.5 g.
„Supernutrients“ chlorelė yra užauginta be glitimo, tinka veganams. Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Mažai riebalų.
Jūros ir gėlo vandens dumbliai naudojami mityboje nuo senų laikų (actekų, senovės Japonijoje ir Kinijoje). Atsirado prieš ~2 milijardus metų. Savo energiją gamina iš saulės fotosintezės būdu.
Chlorelės ląstelių sienelės sudarytos didžiąja dalimi iš celiuliozės ir chitino, dėl to jos gali surišti ir pašalinti toksiškas medžiagas. Chlorelė absorbuoja ir padeda švelniai pašalinti iš organizmo atliekas ir toksinus per žarnyną. „Supernutrients“ chlorelė malama, tokiu būdu sutraiškant ląstelių sieneles tam, kad organizmas galėtų pasisavinti visas naudingas medžiagas (žmogaus virškinimo sistema neturi fermentų, reikalingų suskaidyti celiuliozę).
Gamintojas rekomenduoja vartoti iki 15 g per dieną su vandeniu, vaisių arba daržovių sultimis. Mes rekomenduojame pradėti vartoti nuo gerokai mažesnių kiekių. Svarbu vartoti pakankamai skysčių. Nerekomenduojama vaikams ir nėščioms moterims. Turintiems problemų su skydliauke ją vartoti rekomenduojama atsargiai ir pasikonsultavus su gydytoju.
Skaitykite daugiau:
- (angliškai) Gamintojo puslapyje
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Supernutrients“ (Didžioji Britanija) ekologiškas „supermaistas“ iš viso pasaulio: spirulina, chlorelė, goji, čija, maca, kakavos sviestas, kviečių želmenų, reishi grybų, baobabo milteliai, balkšvojo gysločio sėklų luobelės ir kt.
Sudedamosios dalys: chlorelė.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų. Sudėtyje yra natūraliai susidarančių sulfitų.
Maistinė vertė (100 g tipinio produkto) 1450 kJ/343 kcal: riebalų 2.3 g (iš jų sočiųjų 0.6 g), angliavandenių 13.8 g (iš jų cukrų 0.4 g), skaidulinių medžiagų 12.4 g, baltymų 60.7 g, druskos 0.2 g.