„Hempus“ nelukštentos kanapių sėklos užaugintos tik patikimuose Lietuvos ūkiuose, nenaudojant jokių herbicidų ir pesticidų, iš ypatingos kanapių rūšies, pasižyminčios išskirtine kokybe. Kanapių sėklomis papildykite kasdienę mitybą – 100 g kanapių sėklų yra 6.4 g Omega-3 ir 18 g Omega-6 riebiųjų rūgščių. Tai puikus produktas sportuojantiems ir besirūpinantiems sveika gyvensena.
Norint dar ryškesnio skonio, rekomenduojame sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje. Kaitinkite 3–5 minutes, kol pajusite malonų aromatą.
Iš „Hempus“ kanapių sėklų galite pasigaminti ir kitų produktų: kanapių pieno, kanapinio pesto, kanapių druskos ar kanapinio padažo. Jomis tinka pagardinti salotas, sriubas, košes ir kitus patiekalus.
Popierinėje dėžutėje.
Kanapių sėklos yra vienas iš turtingesnių polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, tarp jų ir retesnės Omega-3, šaltinių. Kaip teigia U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal Fats that Kill“, Omega-6 ir Omega-3 riebiųjų rūgščių santykis (O6/O3) kanapių sėklose ir aliejuje svyruoja tarp 2:1 ir 3:1, o toks santykis, jo manymu, yra optimalus žmogaus organizmui.
Senosiose medicinos sistemose (kinų, lietuvių, o taip pat ir daugelio kitų tautų liaudies medicinoje) kanapių sėklos taip pat buvo naudojamos.
Plačiau skaitykite (angliškai):
- Hemp seed: the most nutritionally complete food source in the world
- Benefits of Hemp Protein
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Hempus“ pluoštinių kanapių maisto produkcija gaminama iš Lietuvos ūkiuose užaugintų kanapių, čia sutalpinama visa, ką geriausio šie augalai subrandina savo sėklose. Idėjos įkvėpti produktai, kurių gamybai pritaikyta unikali technologija, yra ne tik sveiki, bet ir užkrečiamai skanūs.
Maistinės kanapės, iš kurių gaminama „Hempus“ produkcija, ypatingai turtingos vertingomis savybėmis ir organizmui reikalingais elementais: Omega-3, Omega-6 riebalų rugštimis, augalinės kilmės baltymais, skaidulų, vitaminais bei mineralais. „Hempus“ – patogus būdas greitai apdovanoti organizmą ir palepinti kūną.
Sudedamosios dalys: nelukštentos kanapių sėklos.
Maistinė vertė (100 g) – 1753 kJ/424 kcal:
riebalų 30 g
- iš kurių sočiųjų 3 g,
- mononesočiųjų 3 g,
- polinesočiųjų 24 g,
iš kurių Omega-3 10 g:
angliavandenių 1.5 g,
- iš kurių cukrų 1.5 g,
skaidulinių medžiagų 24 g,
baltymų 25 g,
druskos 0 g.
100 g kanapių sėklų yra 6.4 g Omega-3 ir 18 g Omega-6 riebiųjų rūgščių.