Maistinė vertė
Maistinė vertė (100 g) – 1182 kJ/ 278 kcal: riebalų 0.2 (iš jų sočiųjų 0.1 g), angliavandenių 65.3 g (iš jų cukrų 60.5 g), skaidulinių medžiagų <0.1 g, baltymų 3.8 g, druskos 0.23 g, kalcio 500 mg (62.5% RMV), geležies 14.1 mg (100% RMV ), chromo 33.4 µg (83% RMV), vario 0.32 mg (32% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam.
Kalcis yra reikalingas normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti. Jis padeda palaikyti normalius: kraujo krešėjimą; energijos apykaitą; raumenų veiklą; nervų impulso perdavimą; virškinimo fermentų veikimą. Kalcis atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi ir specializacijos procesuose.
Geležis padeda palaikyti normalią: pažinimo funkciją; energijos apykaitą; raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymui; deguonies pernešimą organizme; imuninės sistemos veiklą. Geležis padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Chromas padeda palaikyti normalią maistinių makromedžiagų apykaitą ir normalią gliukozės koncentraciją kraujyje.
Varis padeda palaikyti normalią: nervų sistemos veiklą; imuninės sistemos veiklą; jungiamojo audinio būklę; energijos apykaitą; plaukų ir odos pigmentaciją; normalų geležies pernešimą organizme. Varis padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.