Maistinė vertė
Maistinė vertė (100 g) – 1080 kJ/257 kcal: riebalų 11 g (iš jų sočiųjų 6.8 g), angliavandenių 14 g (iš jų cukrų 1 g), skaidulinių medžiagų 42.6 g, baltymų 23 g, druskos 0.05 g, kalcio 131 mg (17% RMV), kalio 2000 mg (100% RMV), geležies 30 mg (214% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Geležis padeda palaikyti normalius: raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymą, deguonies pernešimą organizme, imuninės sistemos veiklą. Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Aatlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Kalis padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą , normalią raumenų veiklą ir normal kraujospūdį.
Kalcis padeda palaikyti normalius: kraujo krešėjimą, energijos apykaitą, raumenų veiklą, nervų impulso perdavimą, virškinimo fermentų veikimą. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi ir specializacijos procesuose. Kalcis reikalingas normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti.
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę, raumenų masės augimą bei išsaugoti raumenų masę.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.