Ekologiški pekaninių karijų arba pekano riešutai - pikantiškas ir maistingas užkandis. Valgomi vieni, kaip užkandis, dedami į desertus. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Mažai cukrų.
Karijos, kaip ir kiti riešutai, gerai malšina alkį. Riešutus geriausia valgyti nesaldintus ir nesūdytus, jei skrudintus, tai tik švelniai. Ir svarbiausia, nedideliais kiekiais, nes tai labai koncentruotas maistas.
„Infinity Foods“ tiekia riešutus, išaugintus ir išgliaudytus vienoje Pietų Afrikos plantacijoje, kuri sertifikuota kaip ekologiška ir yra atitinkamai kontroliuojama. Plantacija veiklą pradėjo 1973 m. ir kurį laiką riešutai buvo gliaudomi tradiciniu metodu - pagaliu ir akmeniu. Vėliau lukštenimui pradėtos naudoti paprastos vietinės gamybos „mašinos“, kuriose sutraiškomas kiekvienas riešutas atskirai. Patyrusių žmonių komanda toliau renka ir rūšiuoja išlukštentus riešutus.
Pekanines karijas labai lengva pažeisti, lukštenant jas iš kieto kevalo. Pagal dydį ir išvaizdą jos skirstomos į 10 rūšių, ir kieviena iš jų turi savo kainą. Kuo riešutai didesni ir sveikesni, tuo kaina aukštesnė. Jei patys geriausi naudojami individualiai - puošybai, tai žemesnės rūšies - valgio gamybai, sausų pusryčių mišiniams, užkandžiams ir pan.
„Infinity Foods“ tiekia vidutinės rūšies pekano riešutus, kurie yra prastesnės išvaizdos ir su pažeidimais lukštenimo metu, bet priimtinesnės kainos.