Liofilizuotas avietes skanu valgyti vienas ar su sausais pusryčiais, tai puikus ingredientas į salotas bei konditerinius gaminius. Galima paskaninti ir arbatą. Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų). Turi daug skaidulinių medžiagų.
Uogos supakuotos plastikiniame indelyje (20 g/250 ml).
Liofilizacija – tai technologinis procesas, kurio metu vaisiai ir uogos džiovinami dideliame šaltyje (-80°C), vakuuminėje erdvėje. Liofilizuojant nenaudojamos jokios cheminės medžiagos ar konservantai ir yra išsaugoma praktiškai 100 proc. produktuose esančių biologiškai vertingų medžiagų. Pvz., jeigu džiovinant įprastu būdu, vitamino C produkte lieka tik apie 40 proc., užšaldant – iki 85 proc., tai liofilizuojant – 98 proc. Liofilizacija turi dar vieną privalumą – žaliava išlaiko pirminę formą, o jos tekstūra yra specifinė, traški ir puri. Tačiau ji yra dešimt kartų lengvesnė, nes uogoje nelieka vandens.
Pagaminta pagal LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto rekomendacijas.
Prekės ženklas „Vertas“ apjungia mokslą ir naujas technologijas. Iš Lietuvoje užaugintos žaliavos kuria ir gamina inovatyvius, sveikus ir saugius, be sintetinių priedų ir konservantų, su išsaugotomis biologiškai vertingomis medžiagomis vaisių bei daržovių produktus.
Sudedamosios dalys: aviečių uogos.
Maistinė vertė (100 g) – 953 kJ/228 kcal: riebalų 4 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 87 g (iš jų cukrų 41 g), skaidulinių medžiagų 46 g, baltymų 7 g, druskos 0 g.