Ekologiški migdolai iš Italijos. Valgomi vieni kaip užkandis, taip pat naudojami salotoms, kepiniams, sausiems pusryčiams gardinti, migdolų gėrimui gaminti. Baltymų šaltinis.
Migdolų gimtinė yra laikoma centrinė Azija ir Turkestasnas, kur iki šiol jie auga laukinėje gamtoje. Tačiau nuo senovės paplitę ir Viduržemio jūros regione. Kaip ir kiti riešutai, migdolai praturtina mitybą, yra puikus užkandis keliaujant.
Migdolai, kaip ir kiti riešutai, gerai malšina alkį. Riešutus geriausia valgyti nesaldintus ir nesūdytus, jei skrudintus, tai tik švelniai. Ir svarbiausia, nedideliais kiekiais, nes tai labai koncentruotas maistas. Galima valgyti niekaip papildomai neapdorojus, galima mirkyti (tada lengvai nusilupa luobelė) arba paskrudinti. Migdolus saugu skrudinti iki 70˚C. Aukštesnėje temperatūroje gali pradėti irti naudingosios medžiagos. Todėl rekomenduojama migdolus skrudinti patiems, o ne pirkti paskrudintus.