URTEKRAM ekologiškos balkšvojo gysločio luobelės be glitimo. Turi daug skaidulinių medžiagų. Naudojamos kepiniams, skaidulų kiekiui padidinti ir tekstūrai pagerinti. Puikiai tinka kepiniams be glitimo. Skanu dėti į sausus pusryčius.
Balkšvasis gyslotis (lot. Plantago ovata, angl. Psyllium Husks) labiausiai paplitęs šiaurės vakarų Indijoje. Ant vieno augalo gali užaugti net iki 15000 sėklų, kiekvieną iš jų gaubia luobelė. Balkšvojo gysločio sėklų luobelės lengvai sugeria vandenį, jų svoris gali padidėti net iki 10 kartų.
Naudojimas: 1-2 šaukštelius balkšvojo gysločio luobelių naudoti su 250 ml skysčio. Berti jas į sultis, vandenį arba kokteilį ir nedelsiant išgerti. Po to išgerti stiklinę vandens.
Kepinių skaidulų kiekiui padidinti ir tekstūrai pagerinti naudoti 1 dalį gysločio luobelių 5-6 dalims skysčio. Suberti jas maišant ir palikti 5 min., kad išbrinktų.
Ispėjimas: gysločio luobelės, sumaišytos su skysčiu, netinka vaikams iki 6 metų.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
DK-ØKO-100, Ne ES žemės ūkis.
Receptas: Gysločio sėklų luobelių pilną arb. šaukštelį sumaišyti su trintomis šviežiomis uogomis stiklinėje vandens, palaikyti 15-20 min. Gaunamas kisieliaus konsistencijos gėrimas. Galima pasaldinti cukranendrių arba kokosų cukrumi. Vietoj vandens ir uogų galima pilti sultis.
URTEKRAM savo veiklą pradėjo 1972 m. kaip ekologiškų prekių parduotuvė Kopenhagos centre. Po kelerių metų susidomėjimas jų produktais buvo toks didelis, kad teko ieškotis naujų didesnių patalpų, kur būtų galima pradėti vykdyti ir gamybą.
Šiandien URTEKRAM išaugo į vieną iš pirmaujančių Skandinavijos ekologiškų prekių ženklų, o savo produktus eksportuoja į daugiau nei 30 pasaulio šalių. URTEKRAM įsipareigoja tiekti kokybišką ekologišką maistą ir kitus produktus, kurie keičia vartotojų gyvenimą.
Sudedamosios dalys: ekologiškos balkšvojo gysločio sėklų luobelės.
Maistinė vertė (100 g) – 193 kcal/776 kJ: riebalų 0.2 g (iš jų sočiųjų 0.1 g), angliavandenių 2.5 g (iš jų cukrų 0.0 g), skaidulinių medžiagų 87.8 g, baltymų 1.4 g, druskos 0.03 g.