Gilių kava – malonaus aromato ir skonio gėrimas, pagamintas iš Lietuvos miškuose augančių ąžuolų gilių pagal seną tradicinę receptūrą: žaliava keletą kartų nuverdama, kad būtų sumažintas gilėse esantis taninų kiekis, po to džiovinama, malama. Neturi kofeino, todėl tinka visai šeimai. Išeiga 16 puodelių.
Gilių kava yra vienas seniausių mūsų krašto tradicinių gėrimų. Ąžuolo gilės renkamos Lietuvos miškuose, džiovinamos, gliaudomos, skrudinamos bei malamos – visas procesas atliekamas su pagarba sekant senosiomis mūsų krašto tradicijomis. Su draugais ar šeima iš naujo atraskite gilių kavą, kuria lietuviai gardžiuojasi jau nuo seno.
Paruošimo būdas: į puodelį įdėti 1 arb. š. gilių kavos, užpilti karštu vandeniu ir pienu (ar kitomis pieno alternatyvomis), išmaišyti. Pagardinti medumi, sviestu ar cinamonu. Tinka ruošti kavos aparatu.
Tradicinis ruošimo būdas: į verdantį vandenį įberti 1 arb. š. gilių kavos (250 ml puodeliui) ir virti 3-5 min. Įpilti pieno santykiu 1:1 ir dar virti 1 min. Pagardinti medumi ar kitais saldikliais.
„Užupių manufaktūros“ produktai gaminami iš Lietuvoje auginamų ir laisvai gamtoje augančių natūralių žaliavų pagal senąją receptūrą. Kviečiame prisiminti, o gal iš naujo atrasti, Lietuvos krašto skonių, spalvų ir kvapų paletę, pritaikytą modernios šeimos kasdienei virtuvei ir jos mitybos poreikiams. Tai atsakingai pagaminti produktai, remiantys Lietuvos augintojus bei palaikantys senąją amatininkystę.
Sudedamosios dalys: ąžuolo gilių branduoliai.
Sudėtyje gali būti pieno pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1135 kJ/271 kcal: baltymų 3 g, angliavandenių 55 g, riebalų 5 g.