Sultingų ir prinokusių Varėnos miškuose mėlynių tyrės sorbetas primena saulėtą vasaros rytą vaikystėje. Tinka veganams.
Kodėl verta paragauti „Baltų ledų“?
„Baltų ledų“ skoniuose suskamba vienas kitą papildančių natūralių aukščiausios kokybės produktų kvapai ir skoniai. Tradicinis desertas – ledai – naujai atgimė vyriausiajai „Baltų ledų“ gamybos technologei suderinus Italijos ledų gamintojų meistrystę su trupučiu fantazijos ir Azijos virtuve. Eksperimentuojant su kedrais, kanapėmis, levandomis, kardamonu, juodaisiais pipirais ir kitais ingredientais, kurių visai nesitikėtume rasti leduose, buvo sukurti visiškai unikalių, ypatingų skonių ledai.
„Baltų ledų“ unikalumą atsiskleidžia ne tik ingredientai, bet ir vartojimo ypatingumas – jie nėra vien karštos vasaros dienos desertas, bet gurmaniškuose maisto deriniuose atsiskleidžiantis produktas.
„Baltų ledai“ gaminami šalia Vilniaus Pikutiškių kaime, „Craft“ manufaktūroje, nedidelėmis partijomis, daug dėmesio skiriant kiekvienos jų skoniui ir kokybei išgauti. Šios technologijos dėka „Baltų ledų“ technologai sugeba ledų receptūrose nenaudoti cheminių priedų, kvapiklių, dažiklių ir pan. Būtent dėl to gaunamų galutinių produktų partijos būna visiškai unikalios, o ledai – skanūs ir švieži, kaip naminiai ledai.
Sudedamosios dalys: mėlynės 46% (gamintojas ES), vanduo 32%, imbieras 8%, cukrus, dekstrozė stabilizatorius (saldžiavaisio pupmedžio derva, maltodekstrinas, dekstrozė, skaidulinės medžiagos).
Maistinė vertė (100 g) – 483 kJ/114 kcal: riebalų 0.3 g (iš jų sočiųjų 0.2 g), angliavandenių 25.9 g (iš jų cukrų 17.5 g), baltymų 0.4 g, druskos 0.01 g.