Pikantiški mėlynojo pelėsinio sūrio gorgonzola pieniški ledai sukuria itin gurmanišką ir turtingą sūriai saldų skonį.
Kodėl verta paragauti „Baltų ledų“?
„Baltų ledų“ skoniuose suskamba vienas kitą papildančių natūralių aukščiausios kokybės produktų kvapai ir skoniai. Tradicinis desertas – ledai – naujai atgimė vyriausiajai „Baltų ledų“ gamybos technologei suderinus Italijos ledų gamintojų meistrystę su trupučiu fantazijos ir Azijos virtuve. Eksperimentuojant su kedrais, kanapėmis, levandomis, kardamonu, juodaisiais pipirais ir kitais ingredientais, kurių visai nesitikėtume rasti leduose, buvo sukurti visiškai unikalių, ypatingų skonių ledai.
„Baltų ledų“ unikalumą atsiskleidžia ne tik ingredientai, bet ir vartojimo ypatingumas – jie nėra vien karštos vasaros dienos desertas, bet gurmaniškuose maisto deriniuose atsiskleidžiantis produktas.
„Baltų ledai“ gaminami šalia Vilniaus Pikutiškių kaime, „Craft“ manufaktūroje, nedidelėmis partijomis, daug dėmesio skiriant kiekvienos jų skoniui ir kokybei išgauti. Šios technologijos dėka „Baltų ledų“ technologai sugeba ledų receptūrose nenaudoti cheminių priedų, kvapiklių, dažiklių ir pan. Būtent dėl to gaunamų galutinių produktų partijos būna visiškai unikalios, o ledai – skanūs ir švieži, kaip naminiai ledai.
Sudedamosios dalys: pienas 75% (gamintojas ES), grietinėlė, mėlynasis pelėsinis sūris 11% (pasterizuotas pienas, valgomoji druska, kietiklis kalcio chloridas, fermentas, bakterinis raugas (sudėtyje yra pieno miltelių), pelėsio kultūros Penicillium roqueforti), cukrus, dekstrozė, stabilizatorius (saldžiavaisio pupmedžio derva, maltodekstrinas, dekstrozė, skaidulinės medžiagos).
Maistinė vertė (100 g) – 582 kJ/139 kcal: riebalų 5.6 g (iš jų sočiųjų 3.6 g), angliavandenių 17.6 g (iš jų cukrų 14.6 g), baltymų 4.4 g, druskos 0.47 g.