Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti
Veganiškas paprikos sūris

Veganiškas paprikos sūris

Šis veganiškas sūris ypatingas tuo, kad jam gaminti nenaudojami riešutai ir soja, o tai šis tas įdomaus veganiškų sūrių padangėje. Pikantiško skonio sūris su dūminės paprikos prieskoniu ir švelniu saldumu labiau primena pagardą ar užtepą, tačiau dėl to, kad puikiai raikosi ir tarkuojasi, gali būti naudojamas visur, kur įprasta naudoti pieniškus sūrius.

Kur naudoti? Kai norisi pikantiško paprikos skonio ant trapios duonelės ar pusryčių sumuštinio, taip pat suteikti naujų prieskonių troškiniams ar makaronams, šis sūris puikiai tiks. Jis neturi tradiciniams sūriams būdingo tąsumo ir glitumo, tad jo nepadauginsite ir pavalgę nesijausite apsunkę. Pagamintas tik iš augalinių ingredientų šis sūris yra sveikas pasirinkimas ne tik veganams, bet ir visiems sūriomanams.

Reikės:
1 stiklinės vandens
1 stiklinės avižinių dribsnių (arba jau sumaltų miltų)
1 garuose virtos saldžios bulvės
1 keptos marinuotos raudonosios paprikos
0,5 šaukštelio maistinių mielių
1 šaukšto rūkytos paprikos miltelių
2,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštelio svogūnų miltelių
1 šaukštelio česnakų miltelių
2 šaukštų citrinos sulčių
1 papildomos stiklinės vandens (užpilama prieš malant visus ingredientus)

Agaro želei paruošti reikės:
1,3 stiklinės vandens
2,5 šaukštų agaro miltelių

Kaip gaminti:
1. Jei naudosite avižinius dribsnius, pirma juos sumalkite galingu maišytuvu arba kavamale.
2. Jei naudosite jau sumaltus avižinius miltus, tuomet juos ir visus kitus sūrio ingredientus sudėkite į maišytuvą. Gerai sumalkite, kad masė būtų vientisa ir glotni. Atidėkite.
3. Pradėkite ruošti agaro želę. Į nedidelį puodą įpilkite nurodytą kiekį vandens ir agaro miltelių, maišydami užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį. Nuolat maišykite, kol mišinys taps skysto medaus tirštumo (apie 4 minutes).
4. Supilkite agaro mišinį į maišytuvą su sūrio mase ir viską dar kartą suplakite.
5. Nieko nelaukdami supilkite stingstantį sūrį į norimos formos plastikinius indelius, sulyginkite viršų ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
6. Išėmę iš šaldytuvo apverskite indelius ir atsargiai iškrėskite sūrį. Supjaustykite ir patiekite. Šaldytuve lieka šviežias apie savaitę.

Receptas iš tinklaraščio „Pati sau“

Įvertink

Ingredientai

Himalajų druska (200 g)
Natur Hurtig
2.89
Visos teisės saugomos © LIVIN