Veganiški blynai su tofu

Veganiški blynai su tofu

Veganiški blynai su tofu

Itin minkšti, purūs ir primena spurgas, be to, yra gana sotūs. Visi laurai čia tenka sojų pupelių sūriui – tofu: jis ir kiaušinio pakaitalas, ir minkštumo bei sotumo garantas. Iki visiškos tobulybės šiuos spurgiukus patiekite su juodojo šokolado drožlėmis ir klevų sirupu – tai puiki kartaus ir saldaus sąjunga sunkokiems sūrio blynams.

Reikės (iškepsite apie 4 keptuves):
300 g šilkinio tofu
¼ stiklinės aliejaus
½ stiklinės sojų pieno
2 šaukšteliai klevų sirupo
½ šaukštelio vanilės ekstrakto (arba pagal skonį)
2 stiklinės speltos miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
žiupsnelis druskos

Kaip gaminti:
1. Nedideliame inde sumaišykite speltos miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
2. Į maišytuvą su šluotele įdėkite tofu, įpilkite aliejų, sojų pieną, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite iki vientisos masės.
3. Į šią masę po truputį berkite sausuosius ingredientus kaskart paplakdami, kol sudėsite viską. Jei tešla per tiršta, įpilkite daugiau pieno. Tuomet bus patogiau jos šaukštu įlieti į įkaitusią keptuvę.
4. Kepkite, kol atsiras burbuliukai ir blynai gražiai paruduos. Patiekite su juodojo šokolado drožlėmis ir klevų sirupu.

Receptas iš tinklaraščio „Pati sau“

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui