Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Raudonųjų palmių aliejus, ekologiškas (30 ml)

Ölmühle Solling

Raudonųjų palmių aliejus, ekologiškas (30 ml)

Ölmühle Solling
1.73
1.73

„Ölmühle Solling“ šalto spaudimo ekologiškas raudonųjų palmių aliejus - atsparus karščiui. Šis aliejus spaudžiamas iš palmių (lot. Elaeis guineensis) vaisių minkštimo. Jis nerafinuojamas ir nedezodoruojamas, todėl išlaiko savo natūralią oranžinę spalvą, specifinį kvapą ir skonį.

Raudojųjų palmių aliejaus apie 50% sudaro sočiosios, apie 39% mononesočiosios riebiosios rūgštys, todėl jis atsparus karščiui ir tinka gaminti maistą aukštoje temperatūroje. Dažniausiai naudojamas daržovėms, makaronams ir ryžių patiekalams gardinti, taip pat kepiniams ir kepimui. Palmių, kaip ir kokosų, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje.

Naudojamas ir odos priežiūrai. Turėkite omenyje, kad suteikia laikiną gelsvą atspalvį. Kosmetikos pramonėje naudojamas kaip natūralus emulsiklis.

Aliejus būna skaisčiai oranžinės spalvos, tačiau gali būti ir su šviesiomis dėmelėmis. Tai riebalų kristalai. Kristalizavimosi metu iš riebalų kristalų išsiskiria natūralios dažomosios medžiagos (karotenoidai). Riebalai yra šviesesnės spalvos ir kristalizuoti. Dėmelės visiškai išnyksta, kai palmių aliejus pašildomas. Testas: su plaukų džiovintuvu pašildyti stiklainį, dėmelės išnyksta. Jei pašildysite tik vieną pusę, dėmelės liks tik kitoje pusėje - taip galima geriau palyginti.

Aliejus suskystėja temperatūroje virš 24ºC. Atidarius laikyti šaltoje vietoje ir sunaudoti per trumpą laiką.

Vokietijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 g) 900 kcal/3700 kJ: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 49.6 g, mononesočiųjų 38.6 g, polinesočiųjų 11.6 g), angliavandenių 0 g, baltymų 0 g, druskos 0 g.

Sužinokite daugiau:
- Kaip pasirinkti tinkamą aliejų, skaitykite mūsų lankstinuke >
- Guodos pastebėjimai. Klausimas „ant ko kepti“?

Sveiki Guodos pastebėjimai apie šalto spaudimo aliejus:

https://www.youtube.com/watch?v=AjLQkHQQCt4

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) palmių aliejus yra geras vitamino E šaltinis: daugiausiai tokotrienolio ~80 mg/100 g. Šalto spaudimo palmių aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi β-sterolio (~57 mg/100 g).

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Raudonųjų palmių aliejus yra natūralus šaltinis karotenoidų, kurie žmogaus organizme virsta vitaminu A. Be to, kadangi karotenoidų įsisavinimui yra svarbūs riebalai, palmių aliejus yra labai dėkingas produktas. Plačiau apie palmių aliejų skaitykite straipsnyje.

Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie itin patrauklūs kainos, skonio, laikymo trukmės prasme, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokosų aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos. Apie palmių aliejų, jo savybes ir šmeižiančias kompanijas ir mokslinius tyrimus plačiau galima paskaityti (anglų k.) http://www.coconutresearchcenter.org/article10027.htm.

Dabar neretai tenka išgirsti raginimus nevartoti palmių aliejaus, nes palmėms auginti kertamos džiunglės. Tačiau ekologiškas standartas kaip tik ir numato mažiausiai gyvajai gamtai kenkiantį ūkininkavimo būdą, kuris tikrai nenumato miško kirtimo siekiant išplėsti naudingus plotus. (Visiškai gamtai nekenkti žmogus gali tik apskritai neūkininkaudamas).

UAB „Sveiki produktai“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Aliejus atrodo apgaulingai paprastas produktas. Atrodo, išspaudei sėklas, riešutus ar kitus aliejingus vaisius, kokius turi, va tau ir aliejus. Apie konservantus galvoti nereikia – pats konservuojasi, ne salotos – nevysta, ne tortas – nesusmenga, ne jogurtas – per savaitę nepasensta, ne obuoliai – nesimato sumušimų. Nei garinti, nei virinti, nei konsistenciją išgavinėti, nei šaldytuve laikyti.

Bet tai apgaulingas paprastumas. Geram aliejui reikia ypač kokybiškos žaliavos. Nei apdaužyta (alyvuogės, avokadai), nei senstelėjusi (sėklos, riešutai) netinka. Ir spaudimo procesas nėra toks elementarus – taip, spaudimas mechaninis, bet reikia kontroliuoti, kad stipriai nepakiltų temperatūra, nes ji gadina aliejų. Įsivaizduokit, koks karštis susikuria spaudžiant aliejų iš kauliukų?

Puikiam aliejui išspausti šalia dviejų jau paminėtų, žaliavos ir mechanizmų, reikia trečio konponento – žmogaus, kuris mokėtų sujungti augalus ir mašinas. Būtent dėl šių priežasčių mes pasirinkome bendradarbiauti su nedidele Vokietijos ekologiško aliejaus spaudykla „Ölmühle Solling“.

„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.

„Ölmühle Solling“ aukštos kokybės didžiulės įvairovės ekologiški šalto spaudimo (nerafinuoti) aliejai skirti ir maistui, ir kūnui. Aliejų spaudžia mažomis porcijomis, pilsto į bačkutes, jautriems aliejams (kaip linų sėmenų) likusį tūrį pripildo vandenilio dujų, kad oksidacijos procesas nevyktų. Tik gavę užsakymą iš kliento, jį išpilsto į tamsaus stiklo butelius ir tą pačią dieną išsiunčia. Seniausia Baensch’ų meilė yra kokosų aliejus, pradėjo jį gaminti dar tada, kai jis visai nebuvo „ant bangos“.

Kaip jie pasiekia savo garsiosios kokybės (kuri ne vienoje Europos šalyje laikoma standartu, pagal kurį save vertina konkurentai)? Visų pirma, perka žaliavą tik iš patikimų tiekėjų, neieškodami pigiausio. Jei pasitaiko naujas, važiuoja fiziškai pažiūrėti, ar teisingai vykdomi procesai. Antra, kiekviena žaliavos partija tikrinima laboratorijoje dėl mineralinių aliejų, plastiko ir pesticidų likučių. Mineralinio aliejaus likučiai yra tipinis ženklas netvarkingų mechanizmų, kuriuose į produktą nuteka, kad ir nedideli kiekiai mašininių tepalų. Plastiko likučiai taip pat atsiranda dėl nekokybiškų mechanizmų bei taros. Pesticidų likučiai rodo, kad augalai nebuvo auginami ir laikomi pagal ekologiškos žemdirbystės bei gamybos reikalavimus.

Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys.

Nuo 1996 metų „Ölmühle Solling“ dirba vadovaudamasi Naturland asociacijos standartais, kurie daugeliu atveju yra griežtesni, nei to reikalauja ES teisė. Naturland standartai buvo sukurti ir pradėjo veikti gerokai anksčiau, nei buvo priimtos ES direktyvos dėl ekologiško ūkininkavimo.

Pamatykite, kaip gamyba atrodo iš vidaus čia >>
ir sužinokite daugiau įdomių detalių apie gamintoją „Ölmühle Solling“ čia >>

Prekės kodas: AR08
Bar kodas: 4031192122313

Susijusios prekės

Visos teisės saugomos © Livinn