Sausainukai „Širdelės su spanguolėmis”

Sausainukai „Širdelės su spanguolėmis”

Sausainukai „Širdelės su spanguolėmis”

Tai labai skanūs sausainiai: karamelė ir džiovinti vaisiai suteikia nuostabų skonį, o sausainių tešla – trapi ir labai kvapni.

Reikės tešlai:
130 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
20 g vanilinio cukraus,
1 kiaušinio trynio,
200 g miltų,
žiupsnelio druskos,
kelių lašų romo esencijos (arba tikro romo);

karameliniam užpilui:
20 g sviesto,
40 g cukraus,
2 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštelių klevų sirupo,
50 g džiovintų spanguolių,
30 g migdolų drožlių,
15 g kokosų drožlių,
15 g sezamų sėklų.

Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tada įleidžiame trynį, suberiame persijotus miltus su žiupsneliu druskos ir suminkome tešlą. Ją įsukame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą arba pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

Tuo tarpu gaminame karamelinį užpilą: puode užverdame sviestą, cukrų, klevų sirupą, grietinėlę ir cukrų, suberiame spanguoles, migdolų ir kokosų drožles bei sezamų sėklas.

Iš atvėsusios tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą ir išspaudžiame širdeles. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir ant kiekvienos širdelės uždedame po šaukštelį karamelinio užpilo. Kepame iki 200ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sausainiai lengvai ir gražiai nurus. Skanaus!

Recepto autorė Monika Vaišvilaitė

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui