Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Sojų padažas SHOYU, ekologiškas (250 ml)

Ruschin

Sojų padažas SHOYU, ekologiškas (250 ml)

Ruschin
5.95
5.95

„Ruschin“ ekologiškas tradicinis japoniškas sojų padažas SHOYU, pusantrų metų brandintas kedro statinėse tradiciniu būdu specialiai pritaikytame rūsyje pagal šimtmetines SHOYU gaminimo tradicijas. Puikus aromatas ir subalansuotas skonis – toks, koks priklauso SHOYU padažui. Tinka beveik prie visų patiekalų. Keli lašai šio gardaus padažo sustiprins kito maisto skonį. Puikus padažams, užpilams ir troškiniams gardinti. Tinka veganams.

Šis tradicinis SHOYU ir TAMARI gaminimo būdas Japonijoje atsirado prieš 1200 metų, kartu su miso gamyba. Brandinimo laikas būtinai apima dvi vasaras, nes fermentacija vyksta aktyviau, kai yra šilta (palyginimui: įprastinis sojų padažas paprastai fermentuojamas kelis mėnesius). Procesas visiškai rankinis, jokių agregatų. Sojos pupelės padengiamos mikroorganizmais koji (lot. Aspergillus oryzae) rankomis. Būtinai laikoma senose kedro statinėse, būtinai specialios temperatūros rūsyje. Ten skamba tradicinė japoniška muzika (neturėtų būti keista – žinoma, kad į muziką reaguoja visos gyvybės formos ir netgi kinta vandens kristalai). Kelis kartus per dieną tam tikru metu būtinai maišoma medinėmis lazdomis. Fermentacijos metu oras turi prieiti, taigi nėra aklinai uždaryta. Sojų pupelių rūšis, druskos proporcija ir netgi laikas parenkami pagal tų metų situaciją. Sakoma, kad rezultatas labiausiai priklauso nuo meistro patirties ir intuicijos.

Japonijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Sudedamosios dalys: vanduo, sojų pupelės* 19%, kviečiai*,  jūros druska, koji fermentas (lot. Aspergillus oryzae).
*– iš ekologinių ūkių.

Maistinė vertė (100 g) – 264 kJ/62 kcal: riebalų 0.1 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 6.2 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 8.8 g, druskos 12.2 g.

Sužinokite daugiau:
- Guodos pastebėjimai. Senas, lėtas ir tobulas… japoniškas sojų padažas
- Vaida Kurpeinė. Kaip išsirinkti gerą sojų padažą?
- (angliškai) Apie sojos produktų savybes.

Kai kurie šaltiniai itin pabrėžia fermentacijos naudą sojos produktams. Teigiama, kad būtent tradiciniais metodais fermentuota soja (tofu, miso, shoyu) turi geriausias sojai priskiriamas savybes ir yra lengviausiai įsisavinama.

Sveiki Guodos pastebėjimai apie produktus be pridėto cukraus:

https://www.youtube.com/watch?v=9xkNqWv9Dmk

Prekės kodas: MK125
Bar kodas: 4035364000829

Susijusios prekės

Sojos pupelės, ekologiškos (500 g)
Infinity Foods
2.76
Visos teisės saugomos © Livinn