Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti
Šokoladiniai burokėlių keksiukai be riebalų ir glitimo

Šokoladiniai burokėlių keksiukai be riebalų ir glitimo

Nidos receptai rekomenduoja – drėgni ir aromatingi keksiukai be kvietinių miltų ir be riebalų.

Reikės:
1 burokėlio, sutarkuoto smulkia tarka (viso 1 ir 3/4 stiklinės*)
3 kiaušinių
1/2 siklinės (60 g) rudojo cukraus
1/2 stiklinės (125 ml) kefyro
1/2 stiklinės (50 g) kakavos
1/2 stiklinės (60 g) maltų migdolų riešutų
1/2 stiklinės (75 g) grikių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių

Šokoladiniam sirupui:
1/2 stiklinės (25 g) kakavos
1/4 stiklinės (60 ml) klevų sirupo
1/3 stiklinės (80 ml) vandens

Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC.

Elektriniu plakikliu arba rankomis dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir kefyru. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kakavą, grikių miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Suverskite sausus ingredientus į kiaušinių masę, išmaišykite ir tada suverskite tarkuotus burokėlius, viską gerai sumaišykite. Tešlą supilstykite į riebalais pateptas keksiukų formeles. Kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Pasigaminkite šokoladinį sirupą: mažame puodelyje sumaišykite kakavą su klevų sirupu, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 4 minutes arba kol sirupas sutirštės. Prieš patiekiant palaistykite keksiukus šokolado sirupu.

*Stiklinė = 250 ml

Įvertink

Ingredientai

Kakava, ekologiška (125 g)
Green & Black's
5.41
Migdolai, ekologiški (200 g)
Bio King
7.82
Migdolai, ekologiški (125 g)
Infinity Foods
4.65
Visos teisės saugomos © Livinn