Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti
Avižos ir celiakija

Avižos ir celiakija

2015-01-28

Iki šiol avižos dažniausiai buvo priskiriamos prie glitimą turinčių javų. To priežastis yra užterštumas glitimo turinčiais javais auginant, transportuojant ir apdirbant. Dauguma žmonių (tačiau ne visi), netoleruojančių glitimo, gali į savo valgiaraštį įtraukti „švarias“ avižas, nes avižų baltymų struktūra skiriasi nuo kviečių, rugių, speltos ir miežių. Avižos priklauso kitai botaninei grupei nei pastarieji. Cheminė avižų baltymų struktūra taip pat skiriasi. Glitimui jautriems žmonėms žalingos glitimo dalys vadinasi prolaminais, avižose tai aveninas, kviečiuose - gliadinas, rugiuose - sekalinas. Avižos turi tik dešimtadalį baltymų (avenino) lyginat su kviečiais (gliadino). Anglijoje, JAV ir Skandinavijoje neužterštos avižos jau seniai įeina į beglitiminį valgiaraštį.

„Bauckhof“ avižų dribsniai yra kontroliuojami be glitimo. „Bauckhof“ tikrina kiekvieną partiją dėl glitimo ir garantuoja mažesnį glitimo kiekį nei 20 ppm.

Skaityti toliau

Susijusios prekės

Visos teisės saugomos © Livinn