Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Tamsus agavų sirupas, ekologiškas (360 ml)

NaturGreen

Tamsus agavų sirupas, ekologiškas (360 ml)

NaturGreen
7.44
7.44

Ekologiškas tamsus agavų sirupas, išgautas vien mechaninėmis priemonėmis. Žemo glikemijos indekso. Be glitimo. Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas ir intensyvesnio skonio nei šviesus.

Tamsus agavų sirupas kaitinamas 10ºC žemesnėje temperatūroje, 2 val. trumpiau filtruojamas nei šviesus ir tik vieną kartą. Dėl to tamsesnio sirupo skonis yra intensyvesnis nei šviesiojo.

Tinka saldinti karštuosius gėrimus, paskaninti košes, ledus, blynus, vaisių, varškės patiekalus, dėti į kepinius ar kitus saldžius patiekalus. Saldesnis už įprastą cukrų.

Ispanijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Sudedamosios dalys: agavų sirupas*.
* - iš ekologinių ūkių.

Maistinė vertė (100 g) – 1293 kJ/308 kcal: riebalų 0 g, angliavandenių 77.2 g, baltymų 0 g.

Agavų sirupas – vienas žinomiausių žemo GI (glikemijos indekso) produktų. Labiausiai vertinamas žmonių, kuriems būtina reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Agavų sirupas gaminamas iš mėlynųjų agavų šerdžių (piñas). Agavų sirupo glikemijos indeksas būna apie 10–25, t.y. labai žemas.

Sveiki Guodos pastebėjimai apie glikemijos indeksą:

https://www.youtube.com/watch?v=xeTnot996qA

Agavų šerdys spaudžiamos mechaniniu būdu. Sultys filtruojamos, hidrolizuojamos (jungiamos su vandeniu, kad inulino grandinės skiltų iki fruktozės) ir kondensuojamos (išgarinamas vanduo, kad liktų koncentruotas produktas).

Gaminant „NaturGreen“ agavų sirupą nedaudojami jokie cheminiai priedai ar enzimai. Sultys, kad taptų sirupu, kaitinamos neaukštoje temperatūroje. Tamsus agavų sirupas kaitinamas 10ºC žemesnėje temperatūroje, 2 val. trumpiau filtruojamas nei šviesus ir tik vieną kartą (šviesus filtruojamas dukart). „Raw“ sirupas kaitinamas tik iki 48ºC. Išsiversti su tokia žema temperatūra pavyksta naudojant vakuuminį garintuvą. Gaminant agavų sirupą garinimo temperatūra yra viena esminių produkto kokybės charakteristikų, kadangi, kuo aukštesnė temperatūra, tuo daugiau naudingų medžiagų, esančių augale, suyra.

Kaip ir kitų vaisių atveju, agavų sirupo sudėtyje dominuoja ne gliukozė, o fruktozė. Šis sirupas nėra mažiau kaloringas nei įprastas cukrus, tačiau jo saldumas maždaug 30–40% intensyvesnis, taigi tie, kurie bent kiek klauso savo pojūčių, gali sutaupyti ir kalorijų.

Prekės kodas: SS151
Bar kodas: 8437011502568

Susijusios prekės

Medus „Ruduo“ (420 g)
Grimutų medus
5.40
Visos teisės saugomos © Livinn