Mačia panakota su mangų tyre

Mačia panakota su mangų tyre

Mačia panakota su mangų tyre

Mačia panakota su mangų tyre

Puikus augalinis desertas, be rafinuoto cukraus, kuriuo galima mėgautis bet kuriuo metų laiku. Mangų tyrė papildo švelnų mačia panakotos kartumą. Desertui paruošti naudojamas agaras – tobula, veganiška želatinos alternatyva. 

2 porcijos | Pasiruošimo laikas: 20 min. | Pagaminimo laikas: 2 val.

Reikės:
400 ml ekologiško kokosų kremo.
1 v. š. agaro.
2 a. š. aukščiausios kokybės mačia miltelių.
4 v. š. klevų sirupo.
200 ml obuolių ir mangų tyrės.
Šviežių mėtų lapelių ir kokosų drožlių (papuošimui).

Suplakite kokosų kremo skardinę prieš atidarydami. Tuomet atidarykite ir supilkite į puodą. Pasemkite kelis šaukštelius kokosų kremo iš puodo ir sumaišykite su mačia milteliais atskirame inde. Įpilkite ten pat 4 v.š. klevų sirupo ir dar kartą gerai viską išmaišykite. Indelį atidėkite į šoną. 
Į puodą su kokosų kremu įpilkite 1 v. š. agaro ir užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir nuolat maišykite mentele, kol agaras visiškai ištirps (paprastai užtrunka apie 10 min.).
Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite mačia arbatos mišinį, viską plakite šluotele, kol pasidarys žalia spalva ir gerai išsimaišys mačia milteliai.
Paruoštą kokosų kremo ir mačia arbatos mišinį supilstykite į norimus indelius ar stiklines ir palikite kambario temperatūroje 30 min., prieš dėdami į šaldytuvą.
Desertą palikite šaldytuve 1-2 val. stingti. Mangų tyrę įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Patiekdami mačia panakotą, ant jos užpilkite atvėsintos mangų tyrės. Papuoškite mėtų lapeliu ir kokosų drožlėmis.
Panakotą visada patiekite atšaldytą.
Patarimas: panakotos stiklines šaldytuve statykite kampu. Deserto vaizdas bus įspūdingas!
Norint pakeisti deserto tekstūrą, keiskite agaro kiekį.

Recepto autorius „Clearsping Kitchen“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui