Vis daugiau tyrimų patvirtina žarnyno mikrobiotos – vietinių bakterijų bendruomenės, turinčios svarbią reikšmę imuninės sistemos būklei bei bendrai organizmo sveikatai. Mūsų organizme gyvuojančių bakterijų įvairovė įprastai skirstoma į blogąsias ir gerąsias bakterijas. Siekiant užtikrinti mikrobiotos sveikatą ir balansą, verta pagalvoti, kaip užtikrinti gerųjų bakterijų (probiotikų) persvarą prieš blogąsias bakterijas. Vienas iš žarnyno bakterijų šaltinių gali būti aukštos kokybės maisto papildai su gyvybingais probiotikais.
Probiotinės skaidulos, taip pat prebiotinės skaidulos, ypač kai jas deriname su maistinėmis skaidulomis, gali ženkliai prisidėti prie gerųjų bakterijų pusiausvyros žarnyne palaikymo. Šios naudingos bakterijos ne tik padeda užtikrinti sklandų virškinimą, bet ir stiprina imuninę sistemą, gerina maistinių medžiagų įsisavinimą bei mažina uždegiminių procesų riziką. Reguliariai vartojant probiotikus, galima efektyviau kovoti su virškinimo sutrikimais, stiprinti žarnyno sieneles ir gerinti bendrą savijautą. Taip pat svarbu pasirinkti kokybiškus produktus, kurių sudėtyje būtų ne tik probiotikai, bet ir prebiotikai, skatinantys gerųjų bakterijų dauginimąsi.
Dėmesingai atrinkome patikimų gamintojų probiotikus, kurių sudėtyje yra gyvų gerųjų bakterijų, maistinių skaidulų ir prebiotikų – veikliųjų medžiagų, sudarančių palankias sąlygas žarnyno veiklai. Populiarus pasirinkimas – pieno rūgšties bakterijos. Atrask ypač veiksmingų maisto papildų, kurių sudėtyje yra ir prebiotikų.
Išskirtinio dėmesio verti Dr.OHHIRA probiotikai, kuriuos sukūrė garsus Japonijos mikrobiologas Dr. Iichiroh Ohhir. Šie maisto papildai gaminami natūraliai fermentuojant augalinius ekstraktus, nenaudojant terminio apdorojimo. Tokiu būdu išsaugomos gyvos probiotinės bakterijos, o taip pat vertingos maistinės medžiagos iš augalų.