Augalinė mėsa ir jos gaminiai puikiai tinka vegetarams bei veganams, o taip pat gali paįvairinti mėsą mėgstančių žmonių racioną. Ieškant gardžiausios ir sveikatai palankiausios mėsos alternatyvos pirmenybę teik ekologiškiems produktams, pagamintiems iš kokybiškų sudedamųjų dalių. Dėmesingai atrinkome platų bei įvairų mėsos pakaitalų asortimentą, kuriame rasi jau pamėgtus produktus bei dar neatrastus skonius.
Vienas populiariausių mėsos pakaitalų – sojos „mėsa“, turinti daug baltymų ir skaidulinių medžiagų, mažai sočiųjų riebalų. Šeimos mėgstamiems patiekalams rinkis ekologišką maltą soją arba jos gabaliukus, kurie pagaminti iš ekologiškų Europoje užaugintų sojos pupelių.
Tik iš augalinės kilmės ingredientų pagaminti kukuliukai, maltinukai, dešrelės ir kiti produktai maloniai nustebins savo sultingumu.
Ieškantiems gardžių veganiškų užkandžių verta atkreipti dėmesį į seitano dešras bei dešreles. Tai puiki augalinė alternatyva įprastoms dešroms ir dešrelėms.
Indonezijoje ir kitose Azijos šalyse populiari tempė yra gaminama iš fermentuotų sojos pupelių. Išbandyk ekologišką tempę, o taip pat paragauk rūkytos arba keptos.