Augalinės pieno, grietinėlės, jogurto ir kitų pieno produktų alternatyvos puikiai tinka vegetarams ir veganams, o taip pat žmonėms netoleruojantiems laktozės. Platus ir įvairus augalinių produktų asortimentas atveria galimybes paįvairinti kasdienį racioną visiems, kas siekia maitintis sveikiau.
Ekologiški pieno pakaitalai gaminami iš augalinių kultūrų: migdolų, kokosų, sojų, avižų, speltų, ryžių, sorų, kanapių. Pagal savo skonį bei poreikius rinkitės augalinius gėrimus be pridėtinio cukraus, saldintus agavų sirupu, verta atkreipti dėmesį ir į praturtintus augaliniu kalciu.
Augalinius gėrimus galima ne tik gerti, bet ir naudoti vietoj pieno užsipilant sausus pusryčius, verdant košes, sriubas, ruošiant padažus, kepiniuose. Jie taip pat puikiai tinka kavos, kakavos ir arbatos balinimui.
Ekologiški kulinariniai migdolų, avižų, kokosų ar sojų kremai pravers ruošiant desertus, gardinant sriubas ir troškinius bei gaminant kitus patiekalus, kuriuose įprasta naudoti grietinėlę.
Ekologiška jogurto alternatyva be glitimo, laktozės, pridėto cukraus – sveikatai palankus užkandis vietoj įprasto jogurto.
Iš fermentuotų sojų pupelių gaminamas tofu – puikus augalinių baltymų šaltinis ir sūrio alternatyva. Tofu panaudojimo galimybės labai plačios, mat jis puikiai tinka tiek šaltiems, tiek karštiems patiekalams.