Meniu
Kruopos – itin vertingas maisto produktas, kurį būtina įtraukti į savo valgiaraštį. Iš mėgstamų kruopų greitai paruošite garnyrą arba pagrindinį patiekalą, saujelė kruopų sutirštins troškinį ar sriubą. Biodinaminiai dribsniai – puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams. Jei paprastai verdate avižų dribsnius, išbandykite avižinę košę su vanile ir čija sėklomis arba 7 sėklų ir avižų košę.
Didesnis grūdinių kultūrų skaičius bei įvairios jų kombinacijos užtikrins skonio įvairovę, bei pilnavertę mitybą – rinkitės 3, 4, 5 ar net 6 grūdų dribsnius. Pusryčių meniu galite paįvairinti grikių ir sorų greitai paruošiama koše. Mažuosius palepinkite iš biodinaminių manų kruopų virta koše pagardinta jų mėgstamiausiais priedais. Ekologiška košė vaikams pagardinta braškėmis ir bananais taip pat puikus pasirinkimas sveikiems šeimos pusryčiams.
Virtuvės spintelėje visuomet verta turėti ekologiškų miežinių, skaldytų miežinių ir grikių kruopų. Taip pat išbandykite nekepintas grikių, auksinių sorų ir kitas rečiau ruošimas kruopas. Kukurūzų kruopos itin populiarios Italijoje. Iš šių kruopų verdama polenta gali tapti puikiu garnyru arba atskiru patiekalu. Ekologiškos kukurūzų kruopos taip pat tinka apkepams, paplotėliams ir troškiniams gaminti.