Alyvuogės jau tapo įprastu užkandžiu bei salotų priedu. Nenuostabu, kad šis Viduržemio jūros regiono vaisius taip lengvai prigijo mūsų krašte.
Alyvuogės puikiai apjungia aukštą maistinę vertę ir rafinuotą skonį. Tai bene paprasčiausiai paruošiamas puikaus skonio užkandis – tereikia atidaryti pakuotę, suberti į indą ir jau paruošta dėti ant stalo. Dėl šios priežasties spintelėje budintis alyvuogių indelis tikrai pravers sulaukus netikėtų svečių. Alyvuogėmis pagardintos bei kokybišku alyvuogių aliejumi pašlakstytos salotos bus sodresnio skonio bei sotesnės.
Siekiant mėgautis išties geru Viduržemio virtuvės skoniu, derėtų alyvuoges rinktis dėmesingai. Priklausomai nuo jų rūšies bei paruošimo proceso gali skirtis skonio savybės bei tekstūra. Castelvetrano metodu paruoštos natūralios žaliosios alyvuogės yra saldaus skonio ir traškios tekstūros. Beje, italai pirmenybę teikia žaliosioms alyvuogėms su kauliukais, nes jos būna ryškesnio skonio.