Arabų šalyse plačiai naudojamas kuskusas vertas savo vietos ir Jūsų virtuvės spintelėje. Iš kviečių manų kruopų gaminamos kuskuso kruopos yra puikus baltymų šaltinis, be to turi mažai cukrų ir riebalų. Didesne maistine verte pasižymi pilno grūdo kuskusas. Tai paprastai paruošiamas produktas, iš kurio per keletą minučių pagaminsite gardų garnyrą arba atskirą patiekalą.
Smulkesnių kuskuso kruopų net nereikia virti – pakanka užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Kruopoms išbrinkus svarbu jas gerai išpurenti šakute. Tuomet kuskusas būna nesušokęs ir lengiau susimaišo su Jūsų pasirinktais priedais.
Norint paruošti aromatingą garnyrą pakaks pridėti žiupsnelį šviežių prieskoninių žolelių, įspausti citrinos ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Su mėgstamomis daržovėmis pagaminsite puikų vegetarišką patiekalą. Šviežiais ar džiovintais vaisiais pagardintas kuskusas gali pakeisti vaikų pamėgtą manų košę. Kuskusas taip pat puikiai tinka įvairioms salotoms ruošti. Norėdami paįvairinti patiekalus taip pat išbandykite gigantišką bei perlinį kuskusą.