Augalinės grietinėlės alternatyvos patiks ne tik veganams, bet ir visiems, mėgstantiems atrasti naujus skonius. Iš sojų, kokosų ar migdolų pagamintus kulinarijai skirtus kremus naudokite vietoj įprastos grietinėlės. Plačiame asortimente lengvai rasite pamėgtą augalinę grietinėlės alternatyvą, o taip pat išbandykite ir naujus produktus.
Mėgstantiems Azijos šalių virtuvę apdairu visada turėti pakankamas kokosų kremo atsargas. Ši grietinėlės alternatyva yra itin universali dėl savo malonaus skonio, be to, jos nesutraukia, todėl galima drąsiai naudoti kartu su citrina ir kitais rūgščiais produktais. Gaminant desertus, pyragus ir kepinius išbandykite kokosų kremą skirtą specialiai plakimui – tai gardi veganiška alternatyva tradicinei plakamajai grietinėlei.
Subtiliu skoniu pasižymintį ekologišką migdolų kremą naudokite ruošdami tiek desertus, tiek nesaldžius patiekalus. Jis puikiai tinka pilti į padažus, sriubas, makaronus, daržoves ar troškinius, o taip pat tobulai derės kepiniuose. Arbatai bei kavai balinti puikiai tinka anakardžių kremas. Įprastą grietinėlę taip pat galite pakeisti ekologišku sojos ar avižų kremu be pridėto cukraus.