Daigintos sėklos – vertingas maisto priedas, atliekantis ir pagardo vaidmenį. Itin plačiame asortimente bus lengva rasti pamėgtų sėklų, o taip pat verta atkreipti dėmesį į dar neatrastų augalų daiginimui skirtas sėklas. Produktų įvairovė – svarbus subalansuoto raciono dėmuo.
Daigintose sėklose yra didelė vertingų medžiagų koncentracija, todėl nedidelis žiupsnelis daigelių praturtins tiek karštus patiekalus, tiek šaltus užkandžius. Skirtingų augalų sėklos suteiks savitą poskonį salotoms, kokteiliams, sriuboms ar sumuštiniui. Tai paprastas būdas paįvairinti bei praturtinti kasdienę mitybą.
Daiginti tinka termiškai neapdorotos sėklos, kurias naudojate įvairiems patiekalams ruošti: saulėgrąžos, spindulinės pupuolės, nekepintos grikių kruopos, linų sėmenys, žirniai, avinžirniai ir kt. Racionui paįvairinti pasidaiginkite ir specialiai šiam tikslui skirtų augalų sėklyčių. Liucernos, dobiliukų, ožragės, raudonųjų ridikėlių ir kitų augalų sudygusios ekologiškos sėklos taps akį džiuginančiu ir maistingu pagardu.
Daiginant sėklas geriausio rezultato pasieksite, jei vadovausitės gamintojo rekomendacijomis. Sudygusias sėklas išsyk dėkite į kasdienius patiekalus, o likusias galima 1-2 savaites laikyti šaldytuve.