Iš visų riešutų pistacijos labiausiai išsiskiria tiek skoniu, tiek gaivia, apetitą žadinančia žalia spalva. Dėl savo subtilaus ir švelnaus skonio pistacijos puikiai dera įvairiausiuose patiekaluose – salotose, troškiniuose ir, žinoma, desertuose.
Siekiant išsaugoti vertingąsias maistines pistacijų savybes, geriau jų neperkaitinti bei nesūdyti. Itin patogu naudoti lukštentas nesūdytas pistacijas. Saujelė ekologiškuose ūkiuose užaugintų pistacijų gali tapti maistingu užkandžiu, kuris greitai numalšins alkį. Jau paruoštas pistacijas taip pat paprasta naudoti įvairiausiuose patiekaluose – berti į salotas, paįvairinti troškinius, praturtinti košes bei gardinti įvairiausius desertus.
Ieškantiems alternatyvų įprastiems saldumynams, verta išbandyti ekologišką pistacijų kremą. Tai rafinuoto skonio gardėsis, kuris tobulai tinka saldiems užkandžiams bei išskirtinio skonio desertams.
Batonėlis su pistacijomis tikrai pravers praalkus – šis sveikatai palankus užkandis greitai suteiks energijos bei sotumo jausmą. Lepinantis saldumynais, verčiau rinktis aukščiausios kokybės skanėstus. Ekologiškas šokoladas su pistacijomis tikrai nenuvils net itin išrankių smaližių.
Pistacijos – tai ne tik skanus, bet ir itin maistingas riešutas, turintis daugybę naudos tavo organizmui. Pistacijos riešutai yra puikus baltymų, skaidulų, sveikųjų riebalų, taip pat vitaminų ir mineralų šaltinis. Jie padeda palaikyti sveiką širdį, kadangi turi daug mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, pistacijos nauda slypi ir jų gebėjime pagerinti kraujo cirkuliaciją bei kovoti su uždegimais, todėl jos gali padėti stiprinti imuninę sistemą.
Ekologiškos pistacijos – tai dar geresnis pasirinkimas, nes jos auginamos be sintetinių trąšų ir pesticidų, užtikrinant aukščiausią kokybę ir natūralumą. Ekologiškos pistacijos suteikia ne tik vertingų maistinių medžiagų, bet ir leidžia sumažinti ekologinį pėdsaką.
Jei nori mėgautis pilnavertėmis pistacijomis, pasirink įprastas pistacijas be druskos ir perteklinio apdorojimo. Tai ne tik išsaugo jų maistingąsias savybes, bet ir suteikia galimybę pačiam reguliuoti kiekį bei pritaikyti jas pagal savo skonį. Pistacijos riešutai puikiai tinka ne tik kaip užkandis, bet ir kaip ingredientas įvairiuose patiekaluose. Dėka jų lengvo skonio ir malonaus traškesio, jos gali būti puikiai derinamos su įvairiais vaisiais, šokoladu ar net sūriais patiekalais, o dėl mažo kalorijų kiekio, jos nesukelia persivalgymo jausmo, todėl gali tapti puikiu maistingų užkandžių pasirinkimu.