Ekologiški linų sėmenys praturtins Jūsų mitybą ir suteiks malonų skonį įvairiems patiekalams. Pagal savo mitybos įpročius bei skonį rinkitės įprastus neapdorotus arba traiškytus linų sėmenis. Ekologiniuose ūkiuose užauginti linų sėmenys turi itin daug Omega-3 riebalų rūgščių. Šios medžiagos geriau pasisavinamos iš traiškytų sėklyčių.
Suvartoję bent 10 gramų smulkintų linų sėmenų, gausite pakankamą kiekį alfa-linoleno rūgščių, kurios itin svarbios palaikant reikiamą cholesterolio kiekį kraujyje. Glitimo netoleruojantiems žmonėms derėtų rinktis „Bauck Hof“ auksinių linų sėmenis, kurie yra susmulkinami gamintojo malūne beglitiminėje aplinkoje.
Žiupsneliu smulkintų sėmenų galite gardinti įvairius patiekalus bei desertus: salotas, sausus pusryčius, sriubas, jogurtą, kepinius ir kitus patiekalus.
Dar daugiau galimybių eksperimentuoti virtuvėje suteiks linų sėmenų miltai. Ekologiški linų sėmenų miltai gali būti naudojami kepiniams, o taip pat tinka padažams sutirštinti bei gėrimams praturtinti. Į tešlą rekomenduojama įmaišyti 10-20% linų sėmenų miltų. Verta atsiminti, kad šie miltai sugeria daug vandens, todėl naudokite didesnį kiekį skysčių, nei nurodyta kepinių receptuose.