Manoma, kad Austrijoje ir Slovėnijoje yra palankiausios sąlygos moliūgams auginti. Paragaukite ekologiškuose Austrijos ūkiuose užaugintų moliūgų sėklų ir patys įsitikinkite jų išskirtine kokybe.
Moliūgų sėklos turi daug žmogaus organizmui reikalingų medžiagų – baltymų, mikroelementų. Pakepinus moliūgų sėklas išryškėja jų aromatas ir skonis, tačiau verta prisiminti, kad kaitinant sumažėja jų maistinė vertė.
Sočios ir kaloringos moliūgų sėklos gali tapti maistingu užkandžiu, o taip pat papildyti bei paįvairinti įvairiausius patiekalus. Traškios sėklos idealiai tinka trintoms sriuboms gardinti, nes praturtina tiek jų skonį, tiek maistinę vertę. Žiupsnis stambių moliūgų sėklų paįvairins įvairias salotas. Drąsiai berkite šių sėklų ir į duoną, įvairius kitus kepinius.