Supermaistu vadinamos sėklos – tikras naudingųjų medžiagų šaltinis. Dėl savo turtingos sudėties ir ypatingo skonio jos vertinamos tiek veganų bei vegetarų, tiek visavalgių, nes gali ženkliai paįvairinti kasdienio maisto racioną bei praturtinti organizmą svarbiais mineralaias ir mikroelementais, tokiais kaip Omega-3 rūgštys, skaidulinės medžiagos ir baltymai. Ši itin vertinga ir koncentruota gamtos dovana gali tapti net natūraliais „maisto papildais“, kuriuos naudoti smagu, gardu ir palanku sveikatai. Nors sėklos dažniausiai naudojamos kaip pagardas košėms bei pusryčių dribsniams, jomis galima gardinti jogurtą, trintas sriubas, žaliuosius kokteilius ar salotas. Bene geriausiai žinomos chia sėklos puikiai tinka ir desertams ruošti – maistingas, sveikatai palankus pudingo konsistencijos gardėsis patiks net ir mažiesiems šeimos nariams. Savo ruožtu kanapių sėklos suteiks malonaus traškumo mėgstamiems patiekalams, o netoleruojantiems glitimo pastarosios gali tapti puikiu džiūvėsėlių pakaitalu ruošiant žuvies ar vištienos patiekalus.
Nepamiršk savo pusryčių ar priešpiečių pagardinti ir uogomis, kuriose gausu vitamino C, B1, B2, A, karotino bei kitų imuninei sistemai bei kraujotakai naudingų medžiagų. Rinkis liofilizuotas mėlynes, dumplūnes, goji uogas bei kitus ekologiškus gardėsius ir užtikrink sveikatai palankų užkandžiavimą.