Kanapių aliejus pasižymi aksominiu skoniu, kuriame jaučiamos riešutų užuominos. Apetitą žadina ir išskirtinė tamsiai žalia aliejaus spalva. Šlakelis aliejaus pagardins salotas, sriubas, padažus, makaronus ir kitus paruoštus patiekalus. Kanapių sėklų aliejus itin vertinamas ne tik dėl malonaus skonio, bet ir dėl savo maistinių savybių – jame labai gausu polinesočiosiųjų riebalų rūgščių.
Kanapių aliejus naudojamas ne tik maistui, bet ir odos priežiūrai. Jis labai tinka jautrios odos priežiūrai. Aliejus puikiai įsigeria ir nepalieka riebaus blizgesio, todėl mielai naudojamas veido priežiūrai, o taip pat kaip priemonė po skutimosi.
Pirmenybę teik šalto spaudimo būdu išgautam kanapių aliejui. Daugiausia maistingų medžiagų išsaugoma šviežio spaudimo, nefiltruotame aliejuje. Vienintelis tokio aliejaus trūkumas – trumpas galiojimo laikas. Nemažiau svarbu, kad aliejus būtų išspaustas iš kanapių, kurias auginant nebuvo naudoti pesticidai ir herbicidai.
Būtina prisiminti, kad kanapių aliejaus nerekomenduojama kaitinti. Užkaitinus iki aukštesnės nei 70ºC temperatūros jis praranda savo gerąsias savybes. Atidarytą aliejaus buteliuką laikykite šaldytuve.