Razinos yra vienos populiariausių džiovintų uogų. Visiems puikiai pažįstamo skonio džiovintos vynuogės yra nepaprastai universalios, nes puikiai dera kepiniuose bei kituose desertuose, pagardina košę bei praverčia kaip užkandis. Verta dėmesio ir razinų nauda organizmui, mat jose be natūralių cukrų taip pat gausu skaidulų, kalio, vario, mangano, fosforo bei vitamino B6. Tai sveikatai palankus užkandis, kuris greitai suteikia energijos bei numalšina alkio jausmą.
Verta pirmenybę teikti razinoms, kurios užaugintos ekologiniuose ūkiuose ir paruoštos tausojančiais metodais. Razinos be pridėto cukraus yra pakankamai saldžios dėl juose esančių natūralių cukrų. Ekologiškuose ūkiuose auginant vynuoges, iš kurių ruošiamos razinos, nenaudojami, pesticidai. Razinos džiovinamos natūraliai, nenaudojant dirbtinių priedų, dažiklių ar sieros dioksido. Tokiu būdu razinos išsaugo pilnavertę savo maistinę vertę, o taip pat yra puikaus skonio bei malonios tekstūros.