Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Nakvišų aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling

Nakvišų aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling
12.43
12.43

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo nakvišų aliejus. Ypač turtingas polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. Naudojamas mitybai praturtinti, odai prižiūrėti ir liaudies medicinoje. Skirtingai nei paplitę farmacijos ir kosmetikos industrijose, šio gamintojo nakvišų aliejus nerafinuotas, nedezodoruotas ir neekstrahuotas, išspaustas iš ekologiniuose ūkiuose užaugintų nakvišų sėklų.

Skonis neįprastas, todėl reikėtų maišyti su kitais aliejais.

Tepant ant odos reikia palaukti, nes gama linoleno riebioji rūgštis nesusigeria lengvai. Labiausiai rekomenduojamas probleminei, niežtinčiai, pleiskanojančiai, jautriai, suglebusiai odai.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu. Laikyti tamsioje vėsioje vietoje. Nekaitinti daugiau nei 90°C.

Vokietijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 g) - 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 9.2 g, mononesočiųjų 7.4 g, polinesočiųjų 83.4 g), angliavandenių 0 g, baltymų 0 g, druskos 0 g.

Sužinokite daugiau:
- Kaip pasirinkti tinkamą aliejų, skaitykite mūsų lankstinuke >

Sveiki Guodos pastebėjimai apie šalto spaudimo aliejus:

https://www.youtube.com/watch?v=AjLQkHQQCt4

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Nakvišos kilę iš Amerikos, bet jau seniai paplitę Europoje. Pavadinimas kilo iš to, kad šio augalo žiedai išsiskleidžia vakare.

Remiantis [4], nakvišų aliejus (lot. Onothera Biennis) turi daug vitamino E alfa ir gama tokoferolio forma: 100 g aliejaus yra 260-660 mg vitamino E arba 2166-5500% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiajam) rekomenduojamos E vitamino paros normos. Nakvišų aliejus ypač turtingas esminių polinesočiųjų riebiųjų rūgščių: turi apie 72% linolio, 10% retos gama linoleno rūgšties (GLA). 

Gama linoleno rūgštis (GLA) priklauso omega-6 reibiųjų rūgščių grupei. Ji nėra nepakeičiama - sveikas organizmas ją susintetina iš esminių riebiųjų rūgščių, bet vyresniame amžiuje, sergant diabetu, esant nepakankamai mitybai (pvz., trūkstant esminių riebiųjų rūgščių), esant stresui, GLA gali trūkti. Ryškiausi GLA trūkumo požymiai - išsausėjusi, niežtinti oda, neurodermitai, irzlumas. Tokiais atvejais rekomenduojama naudoti natūralų šalto spaudimo nakvišų aliejų - ir gerti, ir tepti odą. Apie nakvišų aliejaus ir GLA poveikį skaitykite žemiau nurodytuose šaltiniuose.

Eksperto patarimas. Jauninamasis kursas miegant
(Liane Jochum, kosmetologė, www.naturkosmetikschule.de)
Naktinė aliejaus terapija odos regeneracijai ir atgaivinimui miegant: natūralūs, ekologiški sėklų aliejai, pvz., granatų, nakvišų, erškėtrožių, šaltalankių, sezamų, vynuogių kauliukų ir kt., arba jų mišiniai. Šalto spaudimo aliejai išlaiko visą augalo gyvybingumą. Jie turi labai daug vertingų veikliųjų medžiagų: švelniai puoselėja, atgaivina ir maitina veido odą jos neriebindami.
Sėklų aliejai tinka ir labai jautriai odai, jie drėkina sausą odą. Ji tampa ypatingai minkšta, elastinga ir įgauna jaunatviško švytėjimo. Keturias savaites kiekvieną vakarą nuvalius veidą, kaklą ir iškirptės zoną patepti aliejumi ir švelniai įmasažuoti į odą.

Šaltiniai:
[1] Bayles, B, Usantine, R: Evening primrose oil. Am Fam Physician 2009;80:1405-1408;
[2] (vokiškai) Bolli, R: Oenothera biennis -  die Nachtkerze und ihr Samenöl. Phytotherapie 2005;Nr.2:6-11;
[3] (angliškai) Hornych, A et al: The effect of gamma-linolenic acid on plasma and membrane lipids and renal prostaglandin synthesis in older subjects. Bratisl Lek Listy 2002;103:101-107;
[4] (vokiškai) S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger "Lexikon der pflanzlichen Fett und Öle". Springer Verlag. Wien, 2008;
[5] (angliškai) Muggli, R: Systemic evening primrose oil improves the biophysical skin parameters of healthy adults. Int J Cosmet Sci 2005;27:243-249;
[6] (angliškai) Schirmer, MA, Phinney: Gamma-linoleate reduces weight regain in formerly obese humans. J Nutr 2007;137:1430-1435;
[7] (angliškai) Senapati, S et al.: Evening primrose oil is effective in atopic dermatitis: a randomized placebo-controlled trial. Indian J Dermatol Venerol Leprol 2008;74:447-452;
[8] (vokiškai) von Braunschweig, Ruth: Pflanzenöle. Qualität, Anwendung und Wirkung. Stadelmann Verlag 2000.
[9](angliškai) Udo Erasmus. Fats that Heal and Fats that Kill. Alive Books 1993, Kanada.

UAB „Sveiki produktai“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Aliejus atrodo apgaulingai paprastas produktas. Atrodo, išspaudei sėklas, riešutus ar kitus aliejingus vaisius, kokius turi, va tau ir aliejus. Apie konservantus galvoti nereikia – pats konservuojasi, ne salotos – nevysta, ne tortas – nesusmenga, ne jogurtas – per savaitę nepasensta, ne obuoliai – nesimato sumušimų. Nei garinti, nei virinti, nei konsistenciją išgavinėti, nei šaldytuve laikyti.

Bet tai apgaulingas paprastumas. Geram aliejui reikia ypač kokybiškos žaliavos. Nei apdaužyta (alyvuogės, avokadai), nei senstelėjusi (sėklos, riešutai) netinka. Ir spaudimo procesas nėra toks elementarus – taip, spaudimas mechaninis, bet reikia kontroliuoti, kad stipriai nepakiltų temperatūra, nes ji gadina aliejų. Įsivaizduokit, koks karštis susikuria spaudžiant aliejų iš kauliukų?

Puikiam aliejui išspausti šalia dviejų jau paminėtų, žaliavos ir mechanizmų, reikia trečio konponento – žmogaus, kuris mokėtų sujungti augalus ir mašinas. Būtent dėl šių priežasčių mes pasirinkome bendradarbiauti su nedidele Vokietijos ekologiško aliejaus spaudykla „Ölmühle Solling“.

„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.

„Ölmühle Solling“ aukštos kokybės didžiulės įvairovės ekologiški šalto spaudimo (nerafinuoti) aliejai skirti ir maistui, ir kūnui. Aliejų spaudžia mažomis porcijomis, pilsto į bačkutes, jautriems aliejams (kaip linų sėmenų) likusį tūrį pripildo vandenilio dujų, kad oksidacijos procesas nevyktų. Tik gavę užsakymą iš kliento, jį išpilsto į tamsaus stiklo butelius ir tą pačią dieną išsiunčia. Seniausia Baensch’ų meilė yra kokosų aliejus, pradėjo jį gaminti dar tada, kai jis visai nebuvo „ant bangos“.

Kaip jie pasiekia savo garsiosios kokybės (kuri ne vienoje Europos šalyje laikoma standartu, pagal kurį save vertina konkurentai)? Visų pirma, perka žaliavą tik iš patikimų tiekėjų, neieškodami pigiausio. Jei pasitaiko naujas, važiuoja fiziškai pažiūrėti, ar teisingai vykdomi procesai. Antra, kiekviena žaliavos partija tikrinima laboratorijoje dėl mineralinių aliejų, plastiko ir pesticidų likučių. Mineralinio aliejaus likučiai yra tipinis ženklas netvarkingų mechanizmų, kuriuose į produktą nuteka, kad ir nedideli kiekiai mašininių tepalų. Plastiko likučiai taip pat atsiranda dėl nekokybiškų mechanizmų bei taros. Pesticidų likučiai rodo, kad augalai nebuvo auginami ir laikomi pagal ekologiškos žemdirbystės bei gamybos reikalavimus.

Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys.

Nuo 1996 metų „Ölmühle Solling“ dirba vadovaudamasi Naturland asociacijos standartais, kurie daugeliu atveju yra griežtesni, nei to reikalauja ES teisė. Naturland standartai buvo sukurti ir pradėjo veikti gerokai anksčiau, nei buvo priimtos ES direktyvos dėl ekologiško ūkininkavimo.

Pamatykite, kaip gamyba atrodo iš vidaus čia >>
ir sužinokite daugiau įdomių detalių apie gamintoją „Ölmühle Solling“ čia >>

Prekės kodas: AR86
Bar kodas: 4031192271110

Susijusios prekės

Agurklių aliejus, ekologiškas (100 ml)
Ölmühle Solling
15.30
Linų sėmenų aliejus, ekologiškas (100 ml)
Ölmühle Solling
5.73 3.44
-40%
Visos teisės saugomos © Livinn