Juodasis beržo grybas, geriau žinomas kaip Chaga, visame pasaulyje yra puikiai atpažįstamas dėl savo naudingų savybių sveikatai – naudojamas kaip imuniteto ir bendro gyvybingumo papildas, šis grybas gali gausiai praturtinti kasdienę mitybą antioksidantais, įvairiais vitaminais, mineralais bei kitomis maistinėmis medžiagomis. Moksliškai įrodyta, kad vartojant maisto papildus su juodojo beržo grybo milteliais, pastebimas „blogojo“ cholesterolio, aukšto kraujospūdžio bei cukraus kiekio kraujyje mažėjimas, o kai kurie tyrimai rodo, jog chaga grybai taip pat gali daryti teigiamą poveikį sveikstantiesiems nuo onkologinių ligų. Chaga papildai taip pat veiksmingi kovoje su uždegimu bei stiprinant imunitetą po ilgo antibiotikų ar kitų vaistų vartojimo.
Chaga milteliai imti vartoti dar 16-ame amžiuje – tuomet išpopuliarėjusi arbata šiandien pasiekia mus kapsulėmis, milteliais, kuriuos patogu vartoti su maistu, bei tinktūromis ir eliksyrais. Štai „Chaga Health“ šeimos įmonė iš Estijos kviečia atrasti Baltijos miškuose natūraliomis sąlygomis užaugančių Chaga grybų naudingąsias savybes. Populiariuosius miltelius galima drąsiai maišyti į kavą ar arbatą, taip pat į košę, jogurtą ar glotnutį, o štai ieškantiems naujų skonių sumanu išbandyti juodųjų serbentų skonio gaminius. Eliksyrų gausoje kiekvienas neabejotinai ras sau gardžiausią – erškėtuogės, šaltalankiai bei kiti natūralūs skoniai padės lengviau suformuoti nuoseklų šio sveikatai palankaus maisto papildo vartojimą.