Linų sėmenų ir riešutų duona

Linų sėmenų ir riešutų duona

Linų sėmenų ir riešutų duona

Paruošimo laikas 10 min.
Kepimo laikas 50 min.

Reikės:
150 g speltų miltų
50 g rugių miltų
50 g linų sėmenų miltų
180 ml šilto vandens
35 g lukštentų saulėgrąžų sėklų
35 g ispaninio šalavijo (čija) sėklų
25 g graikinių riešutų
6 g druskos
4 g sausų mielių

Sumaišyti visus sausus ingredientus ir įpilti šilto vandens. Tešlą minkyti tol, kol ji nebelips ant dubenėlio sienelių. Paviršius gali būti dar šiek tiek lipnus.

Kepimo formą ištepti riebalais ir sudėti tešlą. Uždengti drėgna drobele ir palaikyti 30 min., kad tešla pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 200ºC, kepimo formą sandariai uždengti aliuminio folija ir kepti 50 minučių. Iškepus nuimti aliuminio foliją, palaukti, kol duona atvės, ir išimti iš formos. Valgyti šviežiai iškeptą.

„Ölmühle Solling“ receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui