Subalansuotoje mityboje turėtų atsirasti vietos ir iš jūrų gaunamiems maisto produktams. Jūrų daržovių forma ar spalva ne visiems atrodo patraukli, tačiau jų maistinė vertė išties įspūdinga. Visų pirma, jos išsiskiria dideliu jodo kiekiu. Dėl didelės kitų mikroelementų ir vitaminų koncentracijos jūrinės daržovės vadinamos supermaistu.
Maistui dažniausiai naudojami jūrų augalai: kombu, wakame, arame, dulse ir, žinoma, nori. Japoniški džiovinti nori jūros daržovių lapai idealiai tinka sušiams vynioti. Džiovintais nori dribsniais paprasta praturtinti ir pagardinti salotas, duoną, sriubas, lietinius ir kitus mėgstamus patiekalus.
Salotoms rinkitės ekologiškų jūros daržovių mišinį, jau paruoštą valgymui. Tokį mišinį patogu naudoti, nes galima valgyti iš karto nelaukiant, kol džiovinti augalai išbrinks vandenyje.
Iš jūrų gaunamas ir kitas supermaistu tituluojamas produktas – spirulina. Šis melsvadumblis turi daug baltymų ir yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Pagal savo poreikius, galima rinktis spirulinos miltelius arba tabletes. Beje, šio produkto nerekomenduojama naudoti vaikams ir nėščioms moterims.