Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

Juodgrūdžių aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling

Juodgrūdžių aliejus, ekologiškas (100 ml)

Ölmühle Solling
9.95
9.95

„Ölmühle Solling“ šalto spaudimo ekologiškas egiptietiškų juodgrūdžių (arba juodojo kumino, lot. Nigella Sativa) aliejus yra nerafinuotas ir nedezodoruotas. Aliejus yra kartoko, aštroko, graužiančio, šiek tiek į kmyną panašaus skonio.

Augalas labiausiai būdingas Egiptui ir Sirijai. Aliejus vartojamas mitybai praturtinti (apie 1 arbatinį šaukštelį per dieną), kosmetikoje ir liaudies medicinoje. Jei mėgstate juodgrūdžių aliejaus skonį, tinka gardinti salotas, sriubas ir šaltus patiekalus. Kadangi dominuoja polinesočiosios riebiosios rūgštys, aliejus gana jautrus temperatūrai. Nešildyti daugiau nei iki 90°C. Kosmetikoje galima naudoti esant aknei, jautriai, sudirgusiai, niežtinčiai, sausai, suskeldėjusiai, pleiskanojančiai odai, galima patepti vabzdžių sukąstas vietas.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.

Egipte užaugintas, Vokietijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 g) - 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų  sočiųjų 15 g, mononesočiųjų 24 g, polinesočiųjų 61 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g.

Sužinokite daugiau:
- Kaip pasirinkti tinkamą aliejų, skaitykite mūsų lankstinuke >

Sveiki Guodos pastebėjimai apie šalto spaudimo aliejus:

https://www.youtube.com/watch?v=AjLQkHQQCt4

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) juodgrūdžių aliejaus sudėtyje yra: 2% omega-3 riebiųjų rūgščių, 50-60% omega-6, apie 23% mononesočiųjų, sočiųjų - iki 20%, eteriniai aliejai (tarp jų thymoquinone), tokoferolis, fitosterolai, flavonoidai, saponinai, alkaloidai, amino rūgštys, karotenoidai. Geras vitamino E šaltinis: alfa-tokoferolio ~30, gama-tokoferolio ~20 mg/100 g.

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Dėl teigiamo poveikio naudotas jau senovės Egipte, Vidurio Rytų ir Pietų Azijos tradicinėje medicinoje. Juodgrūdės vaistingosios savybės minimos Senajame Testamente, Islamo pranašo Mohameto pranašystėse.

Šaltiniai (anglų ir vokiečių kalbomis):
- Ali, BH, Blunden, G: Phytotherapy Research 2003;17: 299-305
- http://www.news-medical.net/news/2009/04/20/48491.aspx
- Benhaddou-Andaloussi, A et al: Diabetes, Obesity, Metabolism, epub vom 25.9.2009
- http://www.olionatura.de/index.php?id=36
- http://www.phytodoc.de/informationen/heilpflanze/schwarzkuemmeloel/anwendungsgebiete-wirkungsweise/
- Kalus, U et al: Phytotherapy Research 2003;17:1209-1214
- Salem, ML: Int Immunopharmacology 2005;5:1749-1770
- von Braunschweig, Ruth: Pflanzenöle. Qualität, Anwendung und Wirkung. Stadelmann Verlag 2008

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Aliejus atrodo apgaulingai paprastas produktas. Atrodo, išspaudei sėklas, riešutus ar kitus aliejingus vaisius, kokius turi, va tau ir aliejus. Apie konservantus galvoti nereikia – pats konservuojasi, ne salotos – nevysta, ne tortas – nesusmenga, ne jogurtas – per savaitę nepasensta, ne obuoliai – nesimato sumušimų. Nei garinti, nei virinti, nei konsistenciją išgavinėti, nei šaldytuve laikyti.

Bet tai apgaulingas paprastumas. Geram aliejui reikia ypač kokybiškos žaliavos. Nei apdaužyta (alyvuogės, avokadai), nei senstelėjusi (sėklos, riešutai) netinka. Ir spaudimo procesas nėra toks elementarus – taip, spaudimas mechaninis, bet reikia kontroliuoti, kad stipriai nepakiltų temperatūra, nes ji gadina aliejų. Įsivaizduokit, koks karštis susikuria spaudžiant aliejų iš kauliukų?

Puikiam aliejui išspausti šalia dviejų jau paminėtų, žaliavos ir mechanizmų, reikia trečio konponento – žmogaus, kuris mokėtų sujungti augalus ir mašinas. Būtent dėl šių priežasčių mes pasirinkome bendradarbiauti su nedidele Vokietijos ekologiško aliejaus spaudykla „Ölmühle Solling“.

„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.

„Ölmühle Solling“ aukštos kokybės didžiulės įvairovės ekologiški šalto spaudimo (nerafinuoti) aliejai skirti ir maistui, ir kūnui. Aliejų spaudžia mažomis porcijomis, pilsto į bačkutes, jautriems aliejams (kaip linų sėmenų) likusį tūrį pripildo vandenilio dujų, kad oksidacijos procesas nevyktų. Tik gavę užsakymą iš kliento, jį išpilsto į tamsaus stiklo butelius ir tą pačią dieną išsiunčia. Seniausia Baensch’ų meilė yra kokosų aliejus, pradėjo jį gaminti dar tada, kai jis visai nebuvo „ant bangos“.

Kaip jie pasiekia savo garsiosios kokybės (kuri ne vienoje Europos šalyje laikoma standartu, pagal kurį save vertina konkurentai)? Visų pirma, perka žaliavą tik iš patikimų tiekėjų, neieškodami pigiausio. Jei pasitaiko naujas, važiuoja fiziškai pažiūrėti, ar teisingai vykdomi procesai. Antra, kiekviena žaliavos partija tikrinima laboratorijoje dėl mineralinių aliejų, plastiko ir pesticidų likučių. Mineralinio aliejaus likučiai yra tipinis ženklas netvarkingų mechanizmų, kuriuose į produktą nuteka, kad ir nedideli kiekiai mašininių tepalų. Plastiko likučiai taip pat atsiranda dėl nekokybiškų mechanizmų bei taros. Pesticidų likučiai rodo, kad augalai nebuvo auginami ir laikomi pagal ekologiškos žemdirbystės bei gamybos reikalavimus.

Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys.

Nuo 1996 metų „Ölmühle Solling“ dirba vadovaudamasi Naturland asociacijos standartais, kurie daugeliu atveju yra griežtesni, nei to reikalauja ES teisė. Naturland standartai buvo sukurti ir pradėjo veikti gerokai anksčiau, nei buvo priimtos ES direktyvos dėl ekologiško ūkininkavimo.

Pamatykite, kaip gamyba atrodo iš vidaus čia >>
ir sužinokite daugiau įdomių detalių apie gamintoją „Ölmühle Solling“ čia >>

Prekės kodas: AR91
Bar kodas: 4031192149112

Susijusios prekės

Kanapių aliejus, ekologiškas (100 ml)
Ölmühle Solling
7.99
Agurklių aliejus, ekologiškas (100 ml)
Ölmühle Solling
15.30
Visos teisės saugomos © LIVIN